El comerciant Antoni Porta, de Granollers, ha mort aquest dijous a 78 anys. Nascut a la ciutat el 1943, hereu d’una família amb tradició en l’àmbit de la sastreria –el seu pare havia obert una botiga a la plaça Maluquer i Salvador l’any 1932–, va obrir el seu propi establiment el 1967 al número 2 de la plaça Perpinyà.
Durant la dècada dels 90 va obrir una segona botiga al número 10 de la mateixa plaça, que actualment continua gestionant el seu fill, Ferran Porta –l’establiment del número 2 va tancar arran de la jubilació d’Antoni Porta, l’any 2008–. També va tenir una botiga a Mollet.
Tot i haver passat de la sastreria a mida a la confecció industrial durant els seus anys al capdavant del negoci familiar, Porta sempre va apostar per mantenir la seva pròpia marca de roba a la botiga.
També va ser un dels impulsors de l’associació de comerciants Gran Centre, formant part de la junta durant l’etapa que la va presidir Amadeu Barbany. Entre els anys 1987 i 1991, va ser regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Granollers pel PSC, va ser conseller de Granollers Escena des del 2006 al 2015 i membre del consell d’administració del Teatre Auditori del PSC.
Amant de l’art, l’òpera i la música clàssica
Col·leccionista d’art i gran aficionat a l’òpera i la música clàssica, Porta va estar vinculat amb la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. També va ser abonat del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, condició que va mantenir fins i tot durant els anys de tancament posteriors a l’incendi que va patir l’equipament el 1994. Aquest fet li va valer un reconeixement per part del mateix teatre.
La vetlla de Porta s’ha obert aquest mateix dijous al tanatori de Granollers, on romandrà fins aquest divendres a 2/4 de 5 de la tarda. A la mateixa hora està prevista la seva cerimònia de comiat.
{{ comment.text }}