Francesc Brustenga i Galceran, que va ser alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana en dues etapes (entre 1973 i 1979, en el franquisme, i de 1983 a 1987, ja en el període democràtic) va morir aquest dissabte pocs dies abans de complir 81 anys.
Propietari rural i pèrit agrícola, Brustenga pertanyia a una de les famílies més destacades de Santa Eulàlia, documentada des del segle XIII. El seu pare i el seu avi havien estat alcaldes anteriorment.
Brustenga va dedicar-se a l’explotació agrària familiar, que havia quedat minvada per les vendes del seu pare. En un primer moment, va mantenir l’explotació d’una granja de bestiar boví i posteriorment va centrar-se en la venda d’hortalisses.
A l’Ajuntament, va ser regidor entre 1967 i 1971, quan va accedir a la tinença d’alcaldia i, posteriorment, a l’alcaldia, el 1973. En una entrevista a EL 9 NOU, apuntava que va ser alcalde “obligat” i per “error”. “Com que no era ni franquista ni res em van fer el carnet del Movimiento Nacional a correcuita”.
Els anys del franquisme, Brustenga va aturar alguns permisos d’obres a causa de les anomalies detectades en quasi totes les urbanitzacions, segons recull el Diccionari d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental.
També es va instal·lar una biblioteca municipal i una pista poliesportiva.
En l’etapa democràtica el suport del PSC a la seva candidatura amb l’Agrupació d’Electors Independents li va permetre accedir de nou a l’alcaldia, en la qual va afrontar l’ampliació de l’ajuntament i la construcció d’un pont sobre el Tenes.
{{ comment.text }}