Mossos i Policia Local fan controls per evitar robatoris a Vilamajor

Els Mossos i la Policia Local de Sant Antoni de Vilamajor han identificat els ocupants de 15 vehicles en els controls que han fet aquesta darrera setmana a les urbanitzacions d’Alfou, Can Miret i les Pungoles per reduir el nombre de robatoris en habitatges d’aquestes zones.

El 9 Nou
13/02/2016

Segons va explicar Francesc Vigara, cap de la Policia Local, en una reunió amb veïns, des que es fan aquests controls no s’ha produït cap més robatori. Pels controls, hi han passat 1.195 vehicles, i han permès detectar tres persones amb antecedents policials. Un centenar de veïns van participar en la sessió informativa que es va fer fa uns dies i que havia estat convocada per l’equip de govern. “Els controls són necessaris”, va assegurar Vigara.

“Tenim un problema i hem de buscar solucions”, va admetre l’alcaldessa, Maria Lluisa Berdala (CiU), que va afegir que els controls són “una bona manera de dissuadir”. Segons les dades que va donar l’alcaldessa, l’any passat hi va haver al municipi 242 robatoris, 30 més que el 2014. Tot i això, va explicar que el nombre de fets delictius al municipi està per sota de la mitjana de l’àrea policial de Granollers: 42 l’any per cada 1.000 habitants enfront de 49.

Berdala també va explicar mesures per solucionar els problemes de comunicació amb la Policia Local per l’existència de zones al municipi on no hi ha cobertura de telèfons mòbils. “Des d’avui, la comunicació es pot fer amb els walkies que porten tots els agents.
Quan es truqui al telèfon de la comissaria i no hi hagi cobertura, el walkie passarà a ser com un telèfon”, va dir l’alcaldessa, que també va anunciar que les dependències policials es traslladaran a l’edifici de l’antic ajuntament, al carrer Nou, on ara hi ha el jutjat. A banda, es va demanar als veïns que denunciïn tots els fets que detecten i que traslladin a la policia qualsevol sospita que detectin sobre vehicles o persones rondant per les urbanitzacions.

LES PROPOSTES DEL PUSA

En la trobada, Berdala va assegurar que la majoria de les propostes que va fer el Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni (PUSA) “són inviables”. Per exemple, va citar el tancament de vies secundàries, la instal·lació de càmeres o lectors de matrícules a l’entrada de les urbanitzacions, la creació de grups de Whatsapp on hi hagi els veïns i la Policia Local o l’obertura d’una oficina unes hores determinades a cada barri. Ferran Calvera, regidor del PUSA, que era a l’acte, va lamentar que no s’expliqués per què les seves propostes no són assumibles.

En la trobada, alguns veïns van qüestionar l’actuació del govern municipal. “S’actua tard, es prenen les mesures massa tard quan fa mesos que patim una onada de delictes”, afirmava una veïna. “Estem aquí per millorar. Procurem treballar dia a dia”, va apuntar Berdala.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't