Només una de cada tres esportistes federades a Granollers és dona

Granollers promou un programa per impulsar la igualtat de gènere en la pràctica esportiva i en la gestió de les entitats

Les dones de totes les edats només representen el 31% de totes les esportistes federades a la ciutat de Granollers. És una de les dades que s’ha donat a conèixer aquest dilluns en la presentació d’un pla per promoure la igualtat de gènere a les entitats esportives de la ciutat. Hi han participat l’alcalde Josep Mayoral; el regidor d’Esports, Álvaro Ferrer; i la regidora d’Igualtat de Gènere, Maria del Mar Sánchez.

El percentatge encara és inferior si s’analitzen els càrrecs tècnics dels clubs esportius de la ciutat (22% de dones), els càrrecs a les juntes directives (27%) o el nombre de presidentes i vicepresidentes d’entitats esportives (9%).

Per Mayoral, “la igualtat entre homes i dones és un tema de justícia i dignitat i en aquests temes no s’avança per decret sinó prenent consciència, amb diàleg, reflexió, compromís… L’Ajuntament de Granollers vol acompanyar en aquest procés de sensibilització, buscant la complicitat i el colideratge de les entitats”.

El programa d’esport i igualtat que s’ha presentat busca augmentar la participació de nenes, noies i dones en l’àmbit i la pràctica esportiva i avançar cap a unes relacions més justes entre homes i dones. Per això, el pla vol incidir en l’equitat en la distribució de recursos, la comunicació no sexista, la promoció de la participació de nenes, noies i dones en la pràctica esportiva, la paritat en els equips tècnics, la paritat a les juntes directives, mesures per fer front a la discriminació i a possibles casos d’assetjament, el reconeixement i l’existència de referents esportius a les entitats i el treball sobre els rols i estereotips de gènere.

Primera fase: diagnòstic

La primera fase treballarà el diagnòstic de la situació de totes les entitats esportives a partir d’una eina d’autodiagnòstic. És el Checklist que s’ha elaborat a partir del treball fet per tècniques municipals en col·laboració amb Pedrona Serra, professora de l’INEFC i experta en qüestions de gèneee i esport.

S’ha programat un pla amb cinc sessions de treball per validar l’eina i fer un seguiment de la seva aplicació i dels resultats que se’n deriven. Estan obertes a clubs i entitats. La primera la fer-se el 25 de febrer amb la participació de 18 entitats esportives de la ciutat.

LA PREGUNTA

Al debat de política general al Parlament quina creu que ha de ser la prioritat?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't