Aquesta experiència, la demanda creixent de productes per a celíacs i la dificultat per trobar-ne el van impulsar a muntar un obrador exclusiu d’aquests productes. L’establiment va obrir fa un mes i mig al polígon industrial Mogent i elabora productes de pastisseria, postres i pa que es distribueix per hotels, restaurants, càterings, etc., i també fa venda al detall per encàrrec.
“Quan em van aparèixer les intoleràncies vaig començar a buscar noves fórmules de pastisseria per intentar que els sabors sense gluten ni lactosa siguin el màxim de semblants possibles als tradicionals”, explica Maurici Cot, de 27 anys. Un dels productes més sol·licitats és el pa. “Hi ha molt pa per a celíacs però és industrial i la gent en busca que sigui molt semblant al d’una fleca normal. Costa molt trobar-ne d’artesanal i que tingui bon gust, perquè és difícil fer-lo: sense gluten la massa no fermenta i busco fórmules per aconseguir una bona textura i aspecte, amb alvèols grans, que sigui gustós, etc.”, explica Cot, que substitueix el blat per elements com farina d’arròs, panís, fècula de patata, farina de fajol, etc. Amb tot això, a banda de pa, l’obrador també produeix productes de pastisseria com pastissos de Sacher, brownies, pastís Tatin de poma, plum-cakes, entre d’altres. De moment, la resposta ha estat molt bona. “Hi ha molta gent que, si no li ho diem, no nota que els productes no porten gluten”, explica Maurici Cot.
{{ comment.text }}