Lliçà de Vall i la fundació Onat van presentar el dissabte el projecte de renaturalització de les basses de Can Gurri, informa Eudald Sanz. L’actuació consistirà en un sistema de tres basses per emmagatzemar l’aigua pluvial i depurar-la de manera natural abans que traspassi al riu Tenes.
A partir de l’octubre, i durant els pròxims tres anys, Onat hi realitzarà diverses activitats adreçades a famílies i persones amb diversitat funcional per a fer realitat la renaturalització. Durant aquest temps s’hi faran activitats com ara la plantació de vegetació autòctona o l’esporga d’espècies invasores, tal com va explicar el president d’Onat, Francesc Colomé.
El consistori i la fundació Onat esperen que aquest nou espai sigui un gran focus de natura del municipi i que serveixi d’exemple per a la renaturalització de l’entorn d’altres rius propers.
“És una iniciativa pionera que procura tornar a posar el municipi de cara al riu”, va dir dissabte l’alcalde de Lliçà de Vall, Ferran Ballestà. A més, a les basses se li suma el projecte Crystal Water, amb el qual el consistori cerca la renaturalització de la zona més propera a la llera. D’aquesta manera es busca crear una barrera natural que separi el riu del nou polígon industrial El Pla.
A banda de l’alcalde de Lliçà de Vall i els diversos representants consistorials, a l’acte també hi van assistir l’alcalde de Santa Eulàlia i president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Francesc Bonet; una delegació de Parets, i representants de Pimec, del Consorci Besòs-Tordera i de la junta de compensació del polígon.
{{ comment.text }}