Organitzacions de Granollers creen una plataforma contra la privatització de serveis públics

Consideren que la futura normativa de la Generalitat deteriorarà alguns serveis públics

Diverses organitzacions i col·lectius han constituït la plataforma Granollers Contra les Privatitzacions amb l’objectiu d’expressar la seva oposició al Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones, impulsat pel Govern de la Generalitat i conegut com a “Llei Aragonès”. En formen part l’Assemblea Llibertària, CNT, Crida per Granollers – CUP, Intersindical-CSC, Marea Pensionista i Podem. “Ens hem organitzat per exigir que els serveis públics siguin de titularitat, gestió i provisió 100% públics”, afirmen en el manifest fundacional.

El text denuncia que, si arribés a entrar en vigor a la tardor, aquesta nova llei “obriria la porta a noves privatitzacions de serveis públics”. Per la plataforma, “la ‘Llei Aragonès’ pot representar la major externalització de serveis bàsics mai aplicada pel govern català”.

“Afecta sectors tan essencials com la sanitat, l’educació o els serveis d’atenció a les persones”, afegeix el document. “Això vol dir que serien empreses privades, i no l’administració pública, qui gestionaria molts més serveis bàsics dels que ja gestionen actualment, fet que comportaria una pèrdua de sobirania per part de la població i un empitjorament de les condicions de vida de les classes treballadores.”

Segons la plataforma, la llei “regularia explícitament l’externalització sanitària de serveis ginecològics i obstètrics, pediàtrics, serveis de planificació familiar i hospitalaris de cirurgia, entre d’altres”, així com “l’educació preescolar, els serveis d’ensenyament per a adults, l’educació especial, la geriatria o el servei de menjadors escolars”. “L’externalització empitjoraria les condicions de treball” dels professionals en feines altament feminitzades. “Seria una doble precarietat”, sostenen.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't