L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Pastas Gallo abandonarà part de la producció de pasta seca a Granollers

La mesura afectarà 37 treballadors als quals s’ofereixen recol·locacions en altres plantes del grup

Pastas Gallo projecta abandonar la producció de pasta seca curta i llarga a la planta de Granollers. La iniciativa s’emmarca en un pla d’especialització productiva per plantes que deixarà per a Granollers la fabricació de pasta fresca i plaques -cobertures de canalons i lassanyes-.

La mesura tindrà efecte sobre 37 dels 74 treballadors de les línies de pasta seca de Granollers, els dedicats a l’elaboració dels productes que deixaran de fer-se a la planta de l’avinguda Sant Julià. A aquests treballadors se’ls ofereix la recol·locació a la planta d’El Carpio (Còrdova) que és on es concentrarà la producció de pasta seca en el pla industrial que ha dissenyat el grup.

Les negociacions sobre aquests trasllats començaran properament, i l’empresa no descarta que s’obrin altres opcions per a la plantilla afectada, com les recol·locacions en les dues altres plantes catalanes, a Esparreguera (que s’especialitzarà en la fabricació de pasta sense gluten) i Sant Vicenç dels Horts (recentment incorporada al grup i dedicada a la producció d’especialitats orientals amb la marca Ta-Tung).

En la decisió, avançada pel diari Ara i confirmada per EL 9 NOU, Gallo mostra la disposició a “apostar per la continuïtat dels contractes de treball i la retenció de l’experiència pròpia”, motiu pel qual la proposta prioritària als treballadors és la recol·locació.

A la planta de Granollers hi treballen actualment 169 persones, 74 dedicades a la pasta seca, de les quals la meitat es dedica a la pasta curta i llarga i 37 a les plaques, i 95 a les línies de fresc, que és la que es mantindrà a la ciutat en el marc de l’especialització productiva.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 91 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't