Pimec premia la trajectòria empresarial de Pere Relats

Tapla obté el guardó als valors d’empresa i Sorbos a la microempresa més competitiva

El màxim executiu de l’empresa de Caldes Relats, Pere Relats, ha rebut aquest dimecres la medalla de reconeixement empresarial de Pimec. L’organització empresarial de la petita i mitjana empresa va lliurar en el transcurs de l’acte de lliurament de la 31a edició dels premis Pimes, aquest dimecres a Barcelona.

El jurat d’aquests guardons també ha distingit les empreses vallesanes Industrias Tapla, de Lliçà de Vall, amb un guardó als valors d’empresa, i Sorbos, de Montornès, com la microempresa més competitiva.

Pere Relats, actual president del Grup Relats, és al capdavant de la companyia de Caldes des de 1978, primer com a gerent i, dos anys després, com a director general i membre del Consell. Des des les responsabilitats executives a la companyia, Relats ha impulsat un intens procés d’internacionalització. La companyia té plantes productives a Catalunya, la Xina, Mèxic, el Marroc, el Vietnam i Romania i un centre de distribució al Japó.

Pimec ha distingit la tasca de Pere Relats per l’ajuda que ha ofert per millorar el teixit productiu català, amb la generació de llocs de treball i la demostració de les capacitats de la petita i mitjana empresa catalana. Relats, a més, està implicat en el teixit associatiu empresarial. Actualment és membre electe del comitè executiu de l’Associació de Fabricants de Materials Elèctrics Espanyols (Amelec), de l’Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades (AMEC) i a la mateixa Pimec, de la qual és membre de la junta directiva des de 2007.

Premis Empresarials

La 31a edició dels premis ha tingut protagonisme vallesà amb dos guardons a empreses que tenen l’activitat a la comarca. Sorbos, de Montornès, ha rebut el premi a la microempresa més competitiva. La firma ha creat la primera canya comestible del món amb l’objectiu de substituir el plàstic d’un sol ús.

Durant l’últim any, l’empresa ha passat de tenir una nau de 70 metres quadrats a una de 1.300 metres quadrats amb nova maquinària i equipada per desenvolupar noves formulacions. La firma també s’ha obert a mercats internacionals, amb presència a 15 països, a través d’acords amb grans marques.

El 2017, l’empresa ha venut més de 3,5 milions de canyes comestibles, que equivalen a milers de quilos de plàstic d’un sol ús que, en no haver-se consumit, han reduït l’impacte ambiental.

Industrias Tapla, dedicada al disseny i fabricació de productes flocats per al sector de l’automoció, destaca pel compromís amb el medi ambient, que l’han fet mereixedora del premi als valors d’empresa. Des de 2017, la planta de l’empresa a Lliçà de Vall consumeix energia 100% verda.

La firma també desenvolupa un programa de formació contínua amb la participació de tota la plantilla. Tapla ha incorporat els darrers anys quatre persones de més de 45 anys i tres aturats de llarga durada.

Els premis es van lliurar en un acte que, entre d’altres, va tenir l’assistència del president de la Generalitat, Joaquim Torra, i la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 290 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't