Mil accions incíviques al mes en el porta a porta de la Garriga

El govern de Junts i el PSC fan balanç del primer any de govern de coalició al municipi

L’Ajuntament de la Garriga detecta fins a un miler d’accions incíviques cada mes en el sistema de recollida de residus porta a porta que es tradueixen entre tres i cinc tones de residus que van a l’abocador quan no hi haurien d’anar, amb el consegüent cost econòmic. Ho deia dimecres de la setmana passada al vespre el segon tinent d’alcalde, Àlex Valiente, durant l’acte de balanç del primer any de govern del govern de coalició entre Junts i PSC que es va fer a Can Luna i en què l’alcaldessa, Meritxell Budó, va explicar l’estat de compliment de les 153 mesures incloses en el Pla d’Actuació Municipal.

Entre les mesures pendents d’aplicar, Budó es va referir a la millora del sistema de recollida de residus i va insistir que el sistema no va ser aplicat de manera adequada per l’anterior govern. “No ha estat ben implantat, i si no es fa de mutu acord amb la ciutadania, difícilment funcionarà”, advertia.

L’alcaldessa va explicar que s’està treballant en els canvis que es volen fer al sistema i, d’entrada, va afirmar que “no es pot definir el mateix a tots els carrers i a totes les hores”. En aquest sentit, va posar l’exemple del que passa al centre del poble, especialment els caps de setmana, en què hi ha més celebracions i més establiments de restauració amb terrasses a l’estiu. “No pots estar sopant en una terrassa envoltat d’escombraries”. I sentenciava: “Cal reciclar, però potser amb un sistema mixt i més modulat a cada barri”.

En la sessió, els membres del govern van apuntar que volen tenir enllestit el nou model entre aquest any i el vinent, però alerten que el contracte firmat amb l’empresa concessionària, a deu anys i per uns 14 milions d’euros, fa que s’hagi d’estudiar amb calma. “Hem de mirar molt bé com resolem aquest problema. Estem fent una bona diagnosi i calibrant les solucions perquè no ens podem tornar a equivocar”, deia Budó.

En referència a l’incivisme, els membres del govern van anunciar que aquesta tardor tindran enllestida la nova ordenança de civisme per poder sancionar les actituds incíviques de les persones que no fan correctament la gestió dels residus.

Habitatge social

En l’acte, Budó també es va referir a alguns dels principals objectius del mandat, alguns dels quals ja estan en marxa, com ara el projecte dels 15 habitatges de lloguer social que es vol que siguin per a joves de la plaça de la Pau. I anunciava que s’impulsarien noves promocions. “A mesura que es desenvolupin altres zones, anirem fent aquesta tipologia d’habitatge. Volem que els nostres joves es puguin quedar a viure a la Garriga”.

L’alcaldessa també va posar en relleu la feina feta en la millora de la via pública. En concret, cal arreglar més de 1.200 metres quadrats de voreres amb un pressupost de 377.000 euros. Abans de final d’any, es destinarà un pressupost de 200.000 euros a la millora del paviment del polígon industrial i d’un tram del Passeig, des del carrer Guifré a la plaça Narcisa Freixas. “L’auditoria que estem fent ens permetrà planificar totes les actuacions”.

El govern també va anunciar que aviat es procedirà a la nova licitació del servei de manteniment dels espais verds del municipi a una nova empresa per millorar el servei.

Meritxell Budó va remarcar que, en aquest primer any de govern, s’ha actuat “tenint en compte el que ens trasllada la ciutadania i trepitjant el carrer”. En aquest sentit, es va referir a la ronda de reunions que s’estan fent als barris “per veure tot el que preocupa a la ciutadania i per prendre decisions amb consens i en col·laboració amb tothom, no d’esquena al poble”.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 87 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't