Aiguafreda fa dijous el ple per arrencar el procés per ser d’Osona

Es formalitzarà la petició a la Generalitat després de la consulta ciutadana on el 60% dels veïns que van votar van optar per deixar el Vallès Oriental


28/09/2022
Aiguafreda


L’Ajuntament d’Aiguafreda celebrarà aquest dijous a les 8 del vespre un ple extraordinari per debatre i aprovar l’inici del procés administratiu que li ha de permetre incorporar-se a la comarca d’Osona i deixar de ser del Vallès Oriental.

El ple és conseqüència dels resultats del procés participatiu que es va fer a finals de maig i on el 60,6% dels votants van inclinar-se per canviar de comarca. L’opció de seguir al Vallès Oriental va obtenir el 35,4% dels vots. La petició s’ha de traslladar al Departament de Presidència i ha d’acabar sent votada al Parlament.

El resultat de les votacions / Ajuntament d’Aiguafreda

En xifres absolutes, 624 persones van votar a favor del canvi cap a Osona. 364 van apostar per seguir al Vallès. Hi va haver 41 vots en blanc o nuls. Aquesta xifra inclou persones que van participar en la consulta sense estar empadronades a Aiguafreda, vots duplicats –presencials i telemàtics– o vots nuls perquè no contenien totes les dades que es demanaven –nom i cognoms i DNI–. El procés, que estava obert als empadronats de més de 16 anys, va mobilitzar 1.029 persones, que representen el 45,43% del cens.

LA PREGUNTA

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't