L’alcalde de les Franqueses diu que la regidora de Feminisme hauria volgut beneficiar un familiar de l’alcaldable del PSC

L’home estava acusat per maltractaments i els socialistes anuncien que no pensen pactar amb Junts en el proper mandat

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé (Junts), assegura que les pressions a treballadors municipals de la quarta tinenta d’alcalde, Marta Reche (PSC), haurien buscat beneficiar un acusat de maltractaments i familiar de l’alcaldable socialista, Juan Antonio Corchado.

En roda de premsa, ha dit que es tracta d’un cas que ja ha estat jutjat i on la víctima va guanyar el judici, on va presentar un informe d’una treballadora municipal que seguia el cas des de feia temps.

Segons Colomé, l’empleada li va traslladar que ella i membres del seu equip havien rebut pressions per anul·lar el document. Reche nega haver obrat per beneficiar mai un maltractador i el PSC ha anunciat que no tornarà a pactar amb Junts passades les eleccions.

Explicacions públiques

Aquest dijous tant l’alcalde com els seus socis a l’Ajuntament han volgut manifestar públicament els seus posicionaments, i en el cas de Colomé era el primer cop que ho feia des de que va esclatar la polèmica, a les portes de Setmana Santa.

En una roda de premsa al saló de plens, en companyia dels seus companys de partit al govern municipal i amb l’assistència de regidors de l’oposició, Colomé ha donat detalls que assegura que preferiria haver no hagut de donar fins no tenir els detalls corresponents a la investigació interna que ha obert.

Durant la segona quinzena de març, Colomé ha detallat que una treballadora municipal li va traslladar “amb moltíssima preocupació” la pressió que havia rebut per part de Reche. Es tracta d’una psicòloga de l’àrea de Feminisme i Igualtat, “amb més de 20 anys d’experiència i amb una trajectòria professional exemplar”, ha dit.

“Em va manifestar les pressions i coaccions de la regidora d’aquesta àrea exercida sobre el servei i la seva persona per intentar invalidar un informe a demanda d’una usuària víctima de presumptes maltractaments”, ha assenyalat, afavorint un maltractador “que és familiar del cap de llista socialista”. La treballadora va entregar a Alcaldia el 27 de març un escrit amb detalls sobre els fets, motiu pel qual l’alcalde va parlar directament amb altres treballadors del departament que van corroborar-los.

Per aquest motiu, va decidir demanar assessorament a un bufet d’advocats penalistes, que li van traslladar que hauria d’emprendre accions per aclarir els fets. Això va fer que el 30 de març va registrar formalment l’informe de la tècnica i un dia més tard va decretar obrir un expedient d’informació reservada.

Abans, però, va reunir-se amb el primer secretari del PSC del Vallès Oriental, Jonatan Martínez, per traslladar-li la situació i la decisió de revocar les competències de l’àrea de Feminisme i Igualtat a Reche, mantenint-li, però, les de Comunicació i Relacions Ciutadanes. De la mateixa manera, la regidora va ser notificada el mateix 31 de març de la decisió, dia que es va fer efectiva la retirada de competències.

Càlculs electoralistes

També en roda de premsa, Reche, acompanyada de l’alcaldable Corchado, han denunciat que Colomé ha fet el moviment amb càlcul electoralista, a poques setmanes per les eleccions municipals. “Estic patint una persecució política injusta i premeditada, i amb la finalitat de perjudicar el meu nom i el del partit”, ha denunciat Reche.

La tinenta d’alcalde ha assegurat haver treballat sempre pel bé de la ciutadania des de totes les àrees que ha ostentat a l’Ajuntament, i que amb la de Feminisme i Igualtat no ho ha fet d’una altra manera.

“No he beneficiat a cap maltractador, no permeto que es posi en dubte la meva lluita contra la violència masclista, que ningú dubti del meu compromís amb les dones maltractades, violades, insultades, que acudeixen al SIA de l’àrea de Feminisme i Igualtat”, ha afegit.

De la mateixa manera, assegura que mai ha obrat per beneficiar ningú del seu partit, el PSC, sense citar directament el seu company de files.

En aquest sentit, la socialista assegura que hi havia un problema amb el segell del servei d’atenció a la víctima que acompanyava l’informe elaborat sobre el cas en qüestió, i que per aquest motiu va consultar la conveniència d’analitzar el cas al secretari de l’Ajuntament, motiu pel qual defensa que va actuar de manera correcta.

“Menteixen”

Corchado i Reche a la seu del PSC / Griselda Escrigas

Reche ha assegurat, a més, que la decisió de l’alcalde respon a una intervenció seva en el ple de gener. Allà va denunciar que Colomé feia un “ús partidista dels recursos públics”, i que aquesta expressió va comportar represàlies.

El batlle ha respost, recordant que tant el partit com la regidora sabien d’on penjava la decisió de revocar les competències. “El PSC i la regidora estan mentint”, ha sentenciat.

En els propers dies es nomenarà un instructor per iniciar el procés que determini el grau de responsabilitat de la regidora, sense que el consistori hagi pogut detallar quant de temps s’allargarà aquest procés.

Govern “intacte”

Tot i la trencadissa pública, el govern es manté “intacte”, tot i la manca de confiança recíproca manifestada per les dues parts. Ni Junts ni PSC han volgut partir peres a menys de mes i mig de les eleccions municipals, tot i que els socialistes ja han avançat que passat el 28 de maig no els busquin per teixir noves aliances en el proper mandat.

No obstant, la relació entre els dos socis de govern ha estat un anar i venir aquest mandat. Tot i pactar al 2019, a l’octubre de 2020 Colomé va expulsar el PSC de l’executiu local. Al juliol de 2021, les dues formacions van tornar a pactar.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 109 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't