L’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, nou president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes

Ignasi Simon, alcalde de Lliçà de Vall, és el nou vicepresident de l’ens. Els càrrecs són rotatiris cada mandat

El 9 Nou
29/09/2023
Lliçà de Vall

Francesc Bonet, alcalde de Santa Eulàlia per Poble Unit, ha estat escollit president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes que integren Bigues i Riells del Fai, Santa Eulàlia, Lliçà d’Amunt i Lliçà de Vall. Substitueix a Marta Bertran, exalcaldessa de Lliçà de Vall, que va ocupar el càrrec en l’anterior mandat.

Bonet ja s’havia fet càrrec de la presidència de forma interina després dels canvis de govern. El vicepresident és Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d’Amunt.

Tots dos càrrecs són rotatoris entre els quatre municipis. Ocupa la vicepresidència el municipi que, en el mandat posterior, assumirà la direcció. A més, el secretari i l’interventor de l’Ajuntament que té la presidència fan també aquestes funcions a la Mancomunitat.

Bonet explica que la mancomunitat fa una aposta per mantenir els serveis que ja està prestant com les escoles de música i d’adults, el servei d’ocupació o el programa que fa un reforç de l’educació musical als centres escolars.

La Mancomunitat també té un pla de prevenció del consum de drogues i vetlla pel funcionament de la línia e7 –bus exprés–, que connecta els quatre municipis amb Barcelona.

En aquest sentit, recentment, els alcaldes han reclamat al Departament de Territori que compleixi amb el compromís d’incrementar freqüència. Fonts de la conselleria han assegurat que estan “analitzant i treballant tècnicament amb els Ajuntaments una proposta de millora del servei”.

Per al president de la Mancomunitat, l’objectiu és “generar economies d’escala” entre els municipis per poder gaudir d’uns serveis que, en solitari, difícilment podrien tenir. També assegura que el projecte per construir un complex esportiu mancomunat amb piscina, gimnàs i sales d’activitats està condicionat a l’obtenció de finançament per tirar-lo endavant.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 685 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't