L’Ametlla farà la neteja viària amb una nova empresa municipal

Cuidem l’Ametlla SL és el nom de la nova societat

El 9 Nou
20/11/2023
L'Ametlla del Vallès

L’Ajuntament de l’Ametlla va aprovar en un ple extraordinari celebrat dimarts la creació de l’empresa pública Cuidem l’Ametlla, SL, que assumirà, en primera instància, el servei de neteja viària al municipi.

L’aprovació va ser possible gràcies a l’abstenció d’ERC, a l’oposició, a la proposta del govern en minoria d’Ametlla’t. La qüestió ja s’havia debatut feia 15 dies en un altre ple. Aleshores, ERC, igual que Junts, hi van votar en contra.

“No bloquejarem aquest pas previ però serem una mosca collonera per als passos”, va advertir Pep Moret, portaveu d’ERC, que reclama més informació.

En aquest sentit, la regidora Mònica Castell (ERC) va reclamar un termini de temps de dos mesos per estudiar qualsevol encàrrec de gestió d’un servei que es faci a la nova empresa. També va recordar que “l’empresa pública estava al programa d’ERC i no al d’Ametlla’t”.

L’alcalde, Jan Santaló, va admetre que les reserves d’ERC en el darrer ple “eren legítimes” i va assegurar que, un cop creada la nova empresa, “caldrà bastir la resta”. També va ressaltar que ajuntaments veïns com els de Bigues i Riells del Fai, Sant Feliu i Santa Eulàlia gestionen de forma directa –sense externalitzar– el servei de neteja viària.

Junts va mantenir el seu vot contrari. “Estem on estàvem. No sé què ha canviat”, deia Josep Ganduxé, que considera que falta una memòria econòmica i una de tècnica “per justificar la creació d’una empresa pública”. “És una empresa nova i s’ha de fer una estudi nou”, va dir Ganduxé, que no va descartar que Junts presenti al·legacions a l’acord.

A banda de la creació de l’empresa pública, el ple va donar el vistiplau a la rescissió del contracte amb l’empresa Brócoli, l’actual concessionària, a partir del 31 de gener de 2025. El consistori pagarà uns 97.000 euros per fer-ho en una operació que inclou l’adquisició d’una escombradora i altres vehicles i maquinària que té l’empresa.

“No entenem per què es rescindeix de mutu acord si és una empresa que des de fa mesos no compleix el servei”, va dir Dolors Ferrer, portaveu de Junts. L’alcalde va recordar que “les condicions les posa l’Ajuntament” i que del preu que haurien d’haver rebut –261.000 euros– si descompten les sancions aplicades i es regularitza un tema relacionat amb el percentatge d’IVA que no es cobrava correctament.

També va dir que l’acord no exclou possibles noves sancions des d’ara fins al gener. La resolució del contracte i el canvi de gestió del servei sí que van rebre el vot favorable d’ERC.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 186 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't