L’Ametlla troba una nova empresa per acabar la reforma de la Sala municipal

Construccions Ferrer, de Vic, ja ha presentat l’adjudicació per poder formalitzar el contracte per acabar les obres de rehabilitació

L’oferta de Construccions Ferrer, de Vic, ha estat la més ben valorada en el procés per tornar a adjudicar les obres de reforma de la sala municipal de Teatre de l’Ametlla. Ho va explicar l’alcalde, Jan Santaló (Ametlla’t), en el ple municipal de dilluns de la setmana passada. Ferrer no va rebaixar l’import econòmic fixat per l’Ajuntament però sí que va reduir el temps d’execució de l’obra. En el procés, també s’ha valorat la disponibilitat de recursos propis per executar la reforma, la capacitat de subcontractació i la proximitat amb la seu de l’empresa.

Durant la setmana passada, la constructora de Vic ja va presentar tota la documentació requerida per l’Ajuntament i va aportar la quantitat econòmica de la garantia. L’adjudicació s’oficialitzarà en un ple extraordinari que es farà la setmana que ve. L’Ajuntament va obrir el nou procés licitatori a les tres empreses que havien quedat just darrere de Bluedec, la companyia valenciana que va guanyar el concurs. Dues de les tres van fer ofertes.

En el mateix ple, es va ratificar l’acord de la junta de govern local per la liquidació del contracte adjudicat l’agost de l’any passat a Bluedec. Segons va detallar Santaló, l’empresa només va executar el 7,5% del total de la reforma per un import de 91.800 euros. La nova licitació es va fer per 1,3 milions, descomptant la part de l’obra ja executada. L’objectiu és enllestir la reforma al desembre per no posar en perill els 1,23 milions que l’Ajuntament ja ha rebut dels fons europeus Next Generation per la rehabilitació energètica de l’equipament.

Des de l’oposició, Pep Moret, d’ERC, va reiterar la necessitat “d’escurçar al màxim el calendari per mirar d’arribar a final d’any amb el teatre acabat”. Josep Ganduxé, de Junts, va assegurar que tot el procés amb l’empresa Bluedec ha estat “trist”. “Esperem que el final no sigui igual de trist.” A més, va tornar a reclamar a l’equip de govern un informe tècnic que validi que l’edifici “no té risc de col·lapse” i que, un cop acabada la reforma, “serà totalment segur”.

A més, el darrer ple va aprovar la resolució definitiva del contracte amb l’empresa Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa, que va construir i gestionar el complex esportiu de Can Camp fins que la societat va fer fallida. Va aprovar-se per unanimitat. Per posar a punt les instal·lacions per a la reobertura, es va acceptar un crèdit de 200.000 euros a interès zero de la Diputació.

També es va aprovar una concentració de préstec amb el BBVA per 1,51 milions més amb interessos subvencionats per la Diputació. D’aquest import, 100.000 euros més es destinaran al CEM. Altres partides serviran per pavimentar carrers (340.000 euros) o renovar clavegueram (360.000 euros).

LA PREGUNTA

Està d’acord que la Unió Europea imposi aranzels als cotxes elèctrics xinesos?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't