L’Ametlla rebaixa el cost de la reforma de la Sala Municipal

Els canvis no afecten la reforma estructura de l’edifici de l’equipament municipal ni la millora d’eficiència energètica prevista

L’Ajuntament de l’Ametlla va aprovar en un ple extraordinari i urgent que es va fer la setmana passada el projecte definitiu de la reforma de la Sala Municipal de teatre, que ha reduït l’equipament escenotècnic previst per rebaixar el cost total de l’obra, que té concedida una subvenció d’1,28 milions dels fons Next Generation.

En concret, el projecte definitiu comportarà una despesa de 1,68 milions, uns 227.000 euros menys que fins ara (l’11,8% de reducció). D’aquesta manera, el consistori rebaixa l’aportació prevista de 615.000 euros a 388.300. L’import subvencionat amb els fons europeus es manté perquè no s’ha modificat cap dels elements inclosos en la rehabilitació de l’edifici que eren objecte de l’ajuda.

El canvi es va aprovar amb el vot favorable del nou equip de govern d’Ametlla’t, en minoria. ERC, que formava part del govern en l’anterior mandat, es va abstenir. Junts hi va votar en contra, com ja va fer en el primera aprovació del projecte que es va debatre en un ple l’anterior mandat.

El plenari també va donar llum verda a la licitació dels treballs. En aquest cas, hi van votar a favor Ametlla’t i ERC. Junts es va abstenir. L’alcalde, Jan Santaló, va destacar la urgència dels dos passos fets en el ple de divendres per poder complir amb el calendari fixat per la Unió Europea, que establia que dilluns d’aquesta setmana ja s’ha de certificar que el projecte està aprovat. Les obres, que tenen una durada de 12 mesos, han d’estar enllestides l’octubre de l’any vinent.

Santaló va agrair la tasca dels tècnics municipals i va destacar que s’ha fet un plec de clàusules exigent pensat per complir el calendari. “Es premia el compliment dels terminis i es penalitzen els retards”, va detallar al ple. Santaló va defensar que el municipi “no pot deixar escapar aquest tren” de l’ajuda europea que permetrà disposar “d’una Sala completament renovada per un import assumible”. Amb els canvis, els Next Generation passen de cobrir el 68% del cost al 77%.

Dolors Ferrer, de Junts, va ser crítica amb la gestió que s’ha fet del projecte que creu que no ha estat “prou acurada”. “Evidentment, la Sala necessita una reforma però creiem que la quantitat econòmica és important tot i tenir els fons Next Generation. Celebrem la reducció del cost.” També va recordar la importància de fer un seguiment de l’empresa que s’adjudiqui els treballs. “Ha de donar garanties del compliment dels terminis.”

Per la seva banda, Mònica Castell, d’ERC, va coincidir en la importància de remodelar la Sala: “No la pot negar ningú.” I va dir que entenien la urgència del ple “per retenir els fons” aconseguits per “una bona feina feta en el mandat anterior”. Amb tot, “no ens acabem de fer nostre aquest projecte”, va admetre.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't