El TSJC amnistia tres joves de Granollers condemnats per atemptat a agents de l’autoritat en una protesta del Procés

Alerta Solidària i el grup de suport convoquen un acte de celebració aquest dimarts a les 7 de la tarda a la Porxada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amnistia els tres joves de Granollers que el juny de l’any 2023 van ser condemnats a penes de tres anys i un dia de presó (dos d’ells) i tres anys i mig de presó (el tercer) després de ser detinguts en una manifestació coincidint amb el tercer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. La resolució del recurs a la sentència dictada en primera instància s’ha donat a conèixer aquest dimarts.

Aquest mateix dimarts a les 7 de la tarda es farà un acte per celebrar l’amnistia dels tres nois de Granollers, un dels tres primers casos arreu de Catalunya. L’acte es farà a la Porxada i està convocat per Alerta Solidària, el col·lectiu d’advocats que va portar la defensa dels tres joves, i el grup de suport creat per donar-los suport.

La sentència d’aquest dimarts parteix del recurs presentat per la defensa dels tres joves que va fer Alerta Solidària. La resolució recull que, d’acord amb la llei d’amnistia aprovada, es “declara l’extinció de la responsabilitat penal” dels tres joves. A la vegada, també s’anul·la la responsabilitat civil que se’ls va aplicar a dos d’ells.

En canvi, al tercer, el que tenia una pena més alta perquè es va vincular el delicte d’atemptat als agents de l’autoritat amb un de lesions, es manté la responsabilitat civil perquè, segons disposa l’article 8.2 de la llei d’amnistia (llei orgànica 1/2024) l’extinció de la responsabilitat civil no és aplicable al delicte d’atemptat en concurs ideal amb un delicte de lesions. Per això, pot haver d’indemnitzar al mosso que va resultar ferit en els fets que se’ls hi van atribuir en primera instància. D’acord amb la llei d’amnistia, la sentència no imposa cap pagament però tampoc n’estableix l’oblit. Sí que deixa la via civil oberta per a una possible reclamació. Per materialitzar-se, però, el mosso haurà de reclamar per la via civil.

La sentència del TSJC també deixa sense efecte les mesures cautelars personals i/o patrimonials adoptades durant el procediment judicial obert arran de la detenció dels tres joves. També es cancel·len registres, anotacions i antecedents, inclosos els policials, quen estiguin relacionats amb els fets amnistiats.

LA PREGUNTA

Qui és el favorit a les eleccions als EUA?

En aquesta enquesta han votat 106 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't