Ara Caldes descarta un pacte a tres bandes per desbancar ERC

Per Ara Caldes, es pot trencar amb la falta de diàleg si ERC governa en minoria

El 9 Nou
10/06/2023
Caldes de Montbui

El grup d’AraCaldes-PL, que va ser la segona força en les eleccions municipals del 28 de maig, amb 4 regidors, per darrere d’ERC, amb 7, ha descartat la possibilitat d’afegir-se a un acord tripartit amb el PSC (3 regidors) i Junts (2) per desbancar els republicans.

En una roda de premsa, aquest dijous a la tarda, els membres de la candidatura que encapçalava Joan Duran van explicar que “el vot de la ciutadania ha decidit que ERC governi els quatre anys, però en minoria.

Un pacte d’AraCaldes, PSC i Junts, tot i que permetria formar govern, en aquests moments no el veiem factible”. En canvi, considera que un govern en minoria d’ERC afavoriria el diàleg i el debat.

“Permetria maximitzar el debat al consistori, discutint i acordant proposta a proposta totes les accions que s’executin al nostre municipi. I això per AraCaldes és fer política en majúscules i poder desplegar part del nostre projecte d’acord amb la resta de grups municipals.” I anuncia que el seu grup farà “una oposició estricta i constructiva durant el proper mandat”.

Duran va fer una valoració molt positiva dels resultats. “Entrem amb força al consistori, obtenint quatre regidors i esdevenint la segona força política de Caldes. Som els representants polítics de les 1.566 persones que han apostat pel nostre equip, per les propostes incloses en el nostre programa de mandat i, en definitiva, pel nostre projecte.”
Interpreta que els resultats han donat lloc a un escenari polític que “ha de permetre que les decisions es prenguin en funció de l’escolta activa, el diàleg i l’acord” i que s’ha votat “a favor de treballar d’una manera diferent, amb una mirada ampla, que inclogui la suma de punts de vista heterogenis, fent que l’acció municipal acabi desembocant en una millor proposta, un millor projecte per a tots i totes”.

Sobre la possibilitat d’entrar en un govern de coalició amb ERC, entén que “provocaria que el programa del partit que accepti entrar a govern quedi diluït dins la maquinària d’ERC, estructurada al llarg dels últims 16 anys. L’única manera de trencar amb aquestes inèrcies de falta de diàleg és que ERC governi en minoria i sigui necessari negociar i arribar a acords amb els diferents grups de l’oposició per aprovar qualsevol projecte”. I adverteix, però, que no renuncia a desplegar el seu projecte. “De fet, creiem que aquesta és l’única manera de poder-ho fer.”

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 323 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't