Una badada fa repetir el ple del pressupost a Vallromanes

Al darrer ple l’alcalde no va fer servir el vot de qualitat en el moment que tocava

L’Ajuntament de Vallromanes va haver de convocar un segon ple municipal per aprovar el pressupost d’aquest any 2024 a conseqüència d’una badada en el que es va celebrar fa uns dies. En aquella ocasió, el punt del pressupost va tenir cinc vots a favor del govern municipal (ERC i Junts), cinc en contra de l’oposició (Gent de Vallromanes, IVall i un dels dos regidors d’Ara Vallromanes), i una abstenció de l’altra regidora d’Ara Vallromanes.

Segons la Llei Reguladora de Bases de Règim Local, en cas d’empat s’ha de fer una segona votació en què l’alcalde pot fer servir el vot de qualitat per decantar el resultat. Dijous, però, en el moment de la votació no es va donar el punt ni per aprovat ni per rebutjat i quan la secretària accidental ho va fer notar, el ple ja havia passat al següent punt de l’ordre del dia.

El pressupost aprovat és de 4.992.863 euros, és a dir, 779.776 euros més que l’anterior, el que representa un augment del 19%. El govern municipal el qualifica de pressupost expansiu que incideix en l’augment de la inversió en infraestuctures. De fet, aquest capítol passa de 274.647 a 677.607 euros, amb un augment del 146%. Les principals inversions se centraran en l’arranjament de la plaça Onze de Setembre, l’inici de la reforma de la zona esportiva, millores en l’escola bressol i en l’institut escola Els Tres Pins.

El finançament es farà amb recursos municipals, incloent-hi 210.500 euros que es preveuen ingressar amb la venda de solars municipals i les subvencions de l’Estat, la Generalitat i la Diputació, que, en conjunt, sumen 1.383.685 euros. Les despeses de personal passaran de 1.573.876 a 1.693.445 euros, el 7,6%.

Pel que fa als ingressos, el pressupost reflecteix la congelació dels impostos per a aquest any i la davallada de l’impost de béns immobles (IBI) arran de la bonificació per als habitatges que incorporin instal·lacions d’energia solar i pel progressiu decrement de la recaptació de les plusvàlues.

En el ple de dijous passat va prendre possessió la nova regidora d’ERC, Gisela Gamero. Substitueix Anna Ferrer, que va dimitir al març. Gamero assumeix les àrees d’Educació, Noves Tecnologies, Joventut i Participació amb un 40% de dedicació.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 327 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't