Balcells reitera en un acte a Granollers que “qui governi l’Hospital sigui qui el financia”

En un diàleg amb la cap de llista Núria Maynou, el conseller ha recordat que l’any 1995 ja estaven proposant la creació d’un consorci

Manel Balcells, conseller de Salut, ha defensat aquest dilluns en un acte d’ERC a Granollers, un nou model de governança per a l’Hospital General de Granollers on la Generalitat tingui la majoria i on es mantingui la participació de l’Ajuntament. “Té sentit que qui governi l’Hospital sigui qui el financia i aquest és l’Institut Català de la Salut”, ha dit Balcells durant el diàleg amb la cap de llista, Núria Maynou. Per ell, això és “garantia d’equitat i de qualitat del servei”.

L’acte estava vinculat a l’eix de Granollers ciutat cuidadora que defensen els republicans. Ha estat una quarantena de persones entre les quals hi havia professionals de la salut com la nova directora gerent de l’Hospital de Granollers, Beatriu Bayés.

Balcells, que tanca la llista d’ERC a Granollers, ha recordat que l’any 1995 ERC ja va proposar la creació d’un consorci sanitari a Granollers. “Crèiem que calia un consorci amb participació majoritària de la Generalitat i participació de l’Ajuntament. Estem al 2023 i estem igual mentre altres capitals de comarca ja han anat avançant cap aquí”. Ha posat l’exemple de Vic, Sabadell o Terrassa amb consorcis on la Generalitat té el 60% de la participació i els ajuntaments el 40%.

Per Balcells, és un tema que cal afrontar després de les eleccions. “Vam quedar de parlar-ne i espero poder-ho fer amb la nova alcaldessa”, ha dit en referència a Maynou. “És un moment d’oportunitat perquè tenim uns nous equipaments però hi ha d’haver una nova governança”, ha defensat la cap de llista d’ERC.

També ha tret pit de la gestió feta amb l’antiga Policlínica que ha permès que, en aquest espai, ara hi hagi un servei sanitari públic i no una clínica privada. “La gent que gestionava Policlínica es va enriquir a costa de l’herari públic”, ha assegurat.

Salut comunitària

En la seva intervenció, Balcells ha defensat el paper que poden tenir els ajuntaments per impulsar la salut comunitària que pot ajudar a prevenir malalties i reduir les assistències al sistema públic de salut a partir de la millora de la qualitat de vida de les persones. Ha posat l’exemple dels nous professionals que s’estan incorporant als CAP per fer aquesta funció. Entre aquests, fisioterapeutes, higienistes dentals o persones que treballen el benestar emocional.

També ha defensat la necessitat de promoure iniciatives a nivell de conurbació. Per exemple, amb les places de residències per a la gent gran. Però també en altres aspectes que es poden lligar a la salut comunitària. “El parc del Falgar hauria de ser el Central Park de tota la conurbació de Granollers.”

LA PREGUNTA

Qui és el favorit a les eleccions als EUA?

En aquesta enquesta han votat 121 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't