El govern de Cardedeu penja la bandera espanyola a la façana de l’ajuntament

A banda de la bandera espanyola, s’ha posat la de la Unió Europea que no hi era fins ara a l’edifici consistorial

El 9 Nou
29/07/2024
Cardedeu

El govern de Cardedeu (PSC, Junts i Gent pel Canvi) ha penjat aquest dilluns la bandera espanyola del balcó de la casa consistorial amb la resta de banderes oficials: la del poble, la catalana i la de la Unió Europea. Ho fa d’acrod amb una sentència dictada per la secció cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les banderes catalanes i de Cardedeu eren les úniques que hi havia, fins ara, a la façana de l’ajuntament. Aquest dilluns s’hi han afegit l’espanyola i la de la UE.

El febrer de 2022, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia ordenat l’Ajuntament a tornar a penjar al balcó les banderes catalana i espanyola en el procés judicial obert arran de la denúncia de l’entitat espanyolista Impulso Ciudadano. Aquesta associació havia portat als jutjats l’Ajuntament perquè a l’edifici municipal només hi oneja una senyera estelada.

Una primera resolució judicial del jutjat contenciós administratiu havia desestimat la petició de l’entitat que presideix José Domingo, que va ser diputat de Ciutadans, perquè no la considerava legitimada per formular la petició. Arran del posterior recurs que van presentar Impulso Ciudadano al TSJC, es considera que l’entitat sí que està legitimada per presentar aquesta denúncia i, a més a més, atén la petició que, com a mesura cautelar, l’Ajuntament hagi de posar al balcó les dues banderes.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 491 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't