La Campanya contra el quart cinturó reclama als partits que descartin “definitivament” el projecte d’autovia

La plataforma s’ha reunit amb representants de Comuns/Sumar, Junts+, ERC, la CUP i Alhora

La Campanya contra el quart cinturó demana als partits polítics que es presenten a les eleccions del 12 de maig que descartin “definitivament” l’aposta per construir la nova autovia orbital entre el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En els darrers dies, membres de la CCQC s’han reunit amb representants de les candidatures de Comuns/Sumar, Junts+, la CUP, Alhora i ERC. Segons detalla la plataforma en un comunicat, el PSC s’ha excusat “per manca de temps”.

En les trobades, la CCQC ha traslladat a les formacions “la greu irresponsabilitat que significaria continuar el quart cinturó amb la ronda Nord de Sabadell i Terrassa”. També han volgut conèixer el seu punt de vista en relació al projecte i les alternatives de mobilitat que es podrien plantejar.

Per la CCQC, la continuïtat del projecte comportaria “greus impactes” al territori: “la transformació del territori, la destrucció de patrimoni natural, el trencament de l’equitat social, l’empitjorament de la qualitat atmosfèrica i de la salut pública i l’increment d’emissions.

La plataforma recorda que el quart cinturó és “un projecte paradigmàtic d’un model de desenvolupament i de mobilitat que està en crisi i que ens ha portat a la situació actual”. La CCQC “considera que algunes de les posicions expressades per algunes formacions polítiques són ambigües i contradictòries amb determinats posicionaments i accions realitzades recentment”.

Tot i això, “en general valora positivament la predisposició de les candidatures amb qui s’ha pogut reunir per debatre el model territorial que el quart cinturó imposa com a paradigma d’un model de creixement ja superat i perniciós”. “Hi ha plena coincidència en emmarcar la situació d’extrema gravetat per les conseqüències que el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica generada pel trànsit de vehicles tenen sobre el territori i les persones”, afegeixen en un comunicat.

Des de la CCQC, lamenten “que alguns partits polítics, tot i aquestes evidències, no tinguin la capacitat de virar en el model de creixement i de mobilitat que ens hi ha portat i no apostin decididament per un model basat amb el transport col·lectiu”.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 474 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't