CanVi reedita el pacte amb PUSA i retindrà l’alcaldia de Sant Antoni

Les dues formacions independents apunten que l’últim mandat hi va haver entesa i que l’acord ha estat “fàcil”

Sant Antoni de Vilamajor tornarà a tenir un govern d’independents després que la setmana passada CanVi i PUSA hagin arribat a un acord per reeditar el pacte de govern per a la propera legislatura amb l’alcaldia per a Raül Valentín (CanVi). Els quatre regidors de CanVi i els tres de PUSA, el mateix nombre que tenien aquests últims quatre anys, garanteixen un govern en majoria absoluta.

CanVi va guanyar les eleccions i va ser la llista més votada en les quatre meses del nucli (569 vots), mentre que PUSA passava de segona a tercera força en el consistori però es mantenia com a llista més votada a les quatre meses de les urbanitzacions i disseminats (527 vots). El pacte CanVi-PUSA ha fet bons la gran majoria dels pronòstics ja des de la mateixa nit electoral, quan els dos grups apuntaven la reedició del pacte a expenses de les converses formals. Així ho apuntaven els dos caps de llista, Raül Valentín (CanVi) i Ferran Calvera (PUSA).

En menys d’una setmana de converses, les formacions han acordat repetir el pacte que dona de nou l’alcaldia a Valentín i el repartiment de regidories. Valentín explica que es van entendre “aviat: el pacte va ser fàcil”. L’alcalde en funcions diu que aquests quatre anys de govern amb PUSA “no hi ha hagut discussions, no hi havia discrepàncies ni a les juntes de govern”. CanVi també va reunir-se amb Junts x Sant Antoni, segona força amb tres regidors, però la possibilitat d’arribar a un acord amb el grup que encapçala Bernat Parera era remota. Valentín admet que entre els dos grups hi ha força diferències.

Un dels temes de discrepància és la construcció d’un nou pavelló que JuntsxSAV, quan estava en el govern, havia projectat fer en uns terrenys al costat de l’escola Joan Casas i que ara portava en el seu programa. Valentín reconeix que “aquest tema era una línia vermella. El pavelló no era negociable” i creu que l’electorat de Junts “no hauria entès un pacte amb CanVi”. El mateix Parera tenia coll avall que, tot i ser la segona força en el consistori, passarà quatre anys liderant l’oposició.

Valentín apunta que “si ERC hagués tret tres regidors s’hi hauria d’haver parlat” però la llista d’Enric Vinaixa només en va obtenir dos. Ferran Calvera (PUSA) també destaca que “l’acord ha sigut fàcil”. El pacte inclou el repartiment de regidories amb alguna modificació. CanVi i PUSA mantenen el gruix de les regidories que tenien fins ara. En el nou organigrama CanVi tindrà la segona i quarta tinença d’alcaldia i PUSA, la primera i tercera, com fins ara.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 477 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't