Clara victòria del PSC al Vallès Oriental

El PSC s’imposa a la majoria de municipis

Clara victòria del PSC al Vallès Oriental en les eleccions generals d’aquest diumenge. Els socialistes recuperen el primer lloc que havien perdut en les eleccions del 2019 a mans d’ERC i, amb aquesta edició tancada i el 93% dels vots escrutats, superaven els 66.500 vots, quan el novembre del 2019 en va tenir 45.305.

En percentatge, el resultat també és significatiu. Els socialistes passen del 20% al 35% dels vots a la comarca.

En canvi, els partits sobiranistes han tingut un retrocés important, especialment ERC, que passa del 23% de fa quatre anys al 14%. És el mateix percentatge que Junts, que, no obstant això, aconsegueix resistir millor. La CUP cau del 6% al 3%. El PP, en canvi, duplica resultats i passa del 6% al 12%, i Vox puja, però lleugerament, del 6% al 8%.

Per municipis, el PSC s’imposa a la majoria de municipis. El primer secretari del PSC del Vallès Oriental, Jonatan Martínez, es mostrava satisfet pel resultat assolit i ho valorava com una mostra de confiança. “Fem una valoració molt bona. Hem guanyat a la majoria dels pobles i a tots els més importants. Demostra que la gent del Vallès Oriental ha entès que per frenar la dreta i la ultradreta s’havia de votar el PSC. És una prova de confiança en un moment tan tens de la política.”

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 257 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't