Corchado (PSC) ja és alcalde de les Franqueses amb el suport d’ERC-LFI i Sumem

Colomé ha qualificat la coalició de govern de “pacte perdedor, de la fam i de la gana”

El socialista Juan Antonio Corchado ha estat investit aquest migdia alcalde de les Franqueses amb els vots favorables del PSC (7), ERC-LFI (3) i Sumem (2). Ha desbancat d’aquesta manera al fins ara alcalde Francesc Colomé (Junts), que tan sols ha comptat amb el suport dels 8 regidors del seu partit. L’única regidora de la CUP, Eva Navarrete, s’ha votat ella mateixa.

Corchado s’ha referit a la coalició que encapçala com “un govern d’esquerres i progressista” i ha insistit en la seva “voluntat de diàleg i de consens, buscant acords però amb la fermesa de qui ha rebut l’encàrrec de governar“. El nou alcalde ha fixat entre les prioritats del seu govern la transparència, la lluita contra en canvi climàtic i la violència masclista, la millora dels serveix públics i la millora de l’espai públic.

Colomé es reivindica com la força més votada
Colomé, d’altra banda, ha insistit que la seva candidatura va ser la força més votada a les passades eleccions i ha qualificat la coalició de govern de “pacte perdedor, de la fam i de la gana”. També s’ha referit a l’acció de l’anterior govern, destacant projectes com el parc del Falgar o l’Espai Can Prat, i ha retret a ERC-LFI que no optés per un pacte independentista.

Imma Ortega (ERC-LFI) li ha respost que “la majoria de regidors del consistori segueixen essent de forces independentistes, però també creiem que hi ha una necessitat de fer polítiques ambientals, socials i feministes“. Dolors Amaro (Sumem) ha afirmat que “el poble va parlar a les eleccions i va demanar un canvi real i un govern d’esquerres a les Franqueses“. I Navarrete ha dit que “si aquest govern fa tot el que diu que farà, tindrà el nostre suport. Sinó, farem una oposició decidida, ferma i ingovernable“.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 109 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't