La CUP es presenta “amb l’energia suficient per tornar a l’Ajuntament” de Granollers

La candidatura aposta per municipalitzar la gestió de les piscines perquè ara són “un abocador” de diners de l’Ajuntament per la mala gestió


15/05/2023
Granollers

La CUP de Granollers ha presentat aquest dilluns al vespre el programa electoral en l’acte d’inici de campanya on han comptat amb el suport del diputat Xavier Pellicer i de la diputada Eulàlia Reguant. Josep Maria Gontan, cap de llista de la formació a Granollers, ha assegurat que tenen “l’energia suficient per tornar a l’Ajuntament” on volen acabar amb la majoria absoluta del PSC. “La CUP tornarà a ser a l’Ajuntament”, ha insistit davant la cinquantena de persones que s’han aplegat a la Sala Tarafa.

Gontan i la número 2 de la candidatura, Roser Rodríguez, han desgranat les principals propostes del programa electoral. El cap de llista ha ressaltat l’aposta per municipalitzar serveis. Ha denúnciat la hipoteca per a la ciutat que representen les recents noves concessions del servei d’aigua i de recollida de residus pels propers 20 i 10 anys, respectivament.

En aquest sentit, aposten per remunicipalitzar l’equipament de les piscines. “Ara són un abocador de diners municipals per la mala gestió del club consentida per l’Ajuntament, que ha seguit mirant cap a un altre costat”, deia Gontan. També volen fer gestió directa en serveis com el d’atenció domiciliària.

Gontan ha parlat d’una ciutat preparada per ser recorreguda en bicicleta amb carrils ciclables segregats “de sud a nord i d’est a oest” perquè “els nostres fills i filles puguin anar de forma segura a les escoles, instituts i als equipaments del a ciutat”. Ha assegurat que és una inversió que ja s’hauria pogut fer amb els quatre milions que s’han invertit amb les rampes mecàniques del barri de la Font Verda.

També ha defensat accions per millorar el servei de Transgran de bus urbà fent créixer el servei a la L6 que ara no circula els caps de setmana o a l’agost. També ha parlat de la necessitat de pacificar la ronda Sud i l’accés a la ciutat a través del Coll de la Manya.

En matèria d’habitatge, Rodríguez ha apuntat accions com un cens d’habitatges buits o l’impuls del lloguer social en habitatges rehabilitats. Ha recordat que el govern del PSC “no ha estat capaç d’augmentar el parc d’habitatge públic en els darrers anys”.

També han estat crítics amb el PSC en matèria educativa. A Granollers, “hi ha escoles concertades, escoles públiques de primera i escoles públiques de segona. Ells en són responsables perquè fa gairebé 40 anys que governen”, ha dit el cap de llista que també ha denunciat que hi ha “moltes entitats amb el cul llogat” i el “clientelisme de la menjadora” en referència a les subvencions municipals. “Ho hem de trencar i la CUP hi és per trencar-ho”, ha dit.

En cultura, la CUP aposta per una biblioteca nova al nord de la ciutat i no al centre com proposa el PSC, una tarifa perquè tothom pugui tenir accés a la cultura i canvis al Museu que ara “no funciona com hauria de funcionar”. La gent “no hi entra”, ha dit Gontan.

Rodríguez ha afirmat que treballaran per aplicar un urbanisme amb visió de gènere, dignificar les cures i enfortir la vida als barris amb les associacions de veïns com a “espais de creació de xarxes d’activitat”.

Quart cinturó i PDU del Circuit

Reguant també s’ha mostrat crítica amb ERC. “Ara tothom parla de Rodalies. Sembla que se n’han recordat aquests darrers 15 dies”, ha dit la diputada en referència a la petició del traspàs de la xarxa ferroviària de l’Estat a la Generalitat. “Mentre ho fan, negocien amb la mateixa ministra el quart cinturó. Per tant, més ciment per al Vallès”. També ha lamentat que “es parla de Rodalies des de la lògica de Barcelona”. “Però ningú afronta la necessitat de connectar les tres capitals del Vallès”, en referència a Granollers, Sabadell i Terrassa.

També ha estat crítica amb la ciutat de Barcelona que “afavoreix el projectes especulatius fora” de la ciutat, en referència al Pla Director Urbanístic del Circuit que és “un projecte especulatiu”. Ha denunciat el cost que té un equipament “totalment deficitari” per a la Generalitat.

Crida a la mobilització

Els diputats de la CUP han fet una crida a la mobilització. “Truqueu-los, envieu-los un whatsapp, quedeu per fer unes birres… perquè imagineu que el dia 28 ens falten 50 vots pel segon regidor i gràcies a això el PSC manté la majoria absoluta”, ha reclamat.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 283 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't