La CUP presenta les 12 candidatures que tindrà al Vallès Oriental i al Baix Montseny

La formació estrena llistes en pobles com Lliçà de Vall i Llinars i aspira a augmentar els 21 regidors que té ara


25/04/2023
Granollers

La CUP ha presentat aquest dilluns a la tarda a Granollers les 12 candidatures que presentarà a les eleccions municipals d’aquest mes de maig. Ha estat en un acte a Palou amb la diputada Montserrat Vinyets, que va ser regidora a Sant Celoni.

Hi haurà candidatures a Granollers, Mollet, les Franqueses, Sant Celoni, Cardedeu, la Garriga, Santa Maria de Palautordera, Llinars, Vallgorguina, Figaró, Lliçà de Vall i Santa Eulàlia de Ronçana.

La CUP aspira a millorar els 21 regidors que suma actualment al Vallès Oriental. Volen recuperar la presència a l’Ajuntament de Granollers i créixer en municipis com Cardedeu o Figaró, per assolir les alcaldies d’aquests municipis, o la Garriga, per tenir la clau del futur govern.

Entre les candidatures, n’hi ha de noves com la de Lliçà de Vall o la de Llinars. En canvi, no en fan a d’altres pobles on es van presentar com Caldes o Aiguafreda.

Força municipalista

Vinyets ha destacat el paper de les candidatures municipalistes de la CUP amb persones amb un “compromís apassionat” per transformar els municipis. Ha assegurat que són garantir de resistència davant dels poders que “mercadegen amb béns públics com l’aigua”, de construcció d’alternatives en temes com l’habitatge o la salut, i d’agitació. “Volem alimentar el conflicte perquè és la única manera d’aconseguir la llibertat”, ha indicat.

Per la seva banda, Josep Maria Gontán, cap de llista a Granollers, ha assegurat que les llistes de la CUP són “garantia de lluita i compromís” i ha ressaltat el treball “colze a colze amb els moviments socials” i per “millorar la vida de les classes populars”. Tots dos també han expressat el rebuig frontal al projecte del quart cinturó. També al pla director urbanístic del Circuit, a Granollers.

Jordi Ribó organitzant la fotografia dels candidats
Jordi Ribó organitzant la fotografia dels candidats / Pol Duran

L’acte va aplegar els candidats més ben situats de les 12 candidatures que es van fer una fotografia conjunta amb el fotògraf Jordi Ribó.

Nova comarca del Baix Montseny

Vinyets també ha destacat la voluntat del Baix Montseny d’esdevenir comarca. Espera que el Parlament, durant aquest proper mandat, impulsi la tramitació de la nova comarca seguint els passos que s’han fet ara amb el Lluçanès. “I que sigui la 44a comarca de Catalunya.”

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 345 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't