La Diputació Permanent convoca formalment el ple d’investidura d’Illa per dijous a les 10 del matí

La sessió del ple començarà amb la intervenció d’Illa, que no té límit de temps

La Diputació Permanent del Parlament ha fixat el ple d’investidura de Salvador Illa per a aquest dijous a les 10 del matí. És la data i l’hora que ja havia proposat el president del Parlament, Josep Rull, després de reunir-se amb els representants dels grups parlamentaris durant la ronda de consultes. Hi han votat a favor tots els grups menys el PPC i Vox, que s’hi han abstingut.

La Diputació Permanent s’ha reunit durant menys de 10 minuts amb la convocatòria del ple d’investidura com a únic punt a l’ordre del dia. La sessió del ple començarà amb la intervenció d’Illa, que no té límit de temps. A partir d’aquí, se suspendrà la sessió durant un temps “raonable”, segons Rull, perquè els grups parlamentaris puguin preparar les seves rèpliques.

Un cop hagin respost totes les formacions el candidat pot tornar a respondre, i aquí Salvador Illa pot escollir si fer-ho en conjunt a tots els grups o individualment. D’aquesta segona manera obriria una nova ronda de torns on cada grup tindria el mateix temps que Illa i allargaria considerablement la durada del ple. Aquesta serà, però, una decisió del mateix Illa. Habitualment els debats d’investidura duren unes set o vuit hores.

De totes maneres, sobre la sessió d’investidura plana la incògnita del retorn de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Si decideix tornar a Catalunya i és detingut, diversos grups parlamentaris -com Junts, ERC o els Comuns- ja han dit que creuen que s’hauria de suspendre el ple. Segons fonts parlamentàries, Rull podria ajornar la sessió fixant una nova data o ‘sine die’, amb l’únic límit del 26 d’agost, quan finalitza el compte enrere de dos mesos per a la investidura.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 274 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't