Dues candidatures es disputen la representació al Vallès a la direcció de Catalunya en Comú

L’alcalde de Montornès, José A. Montero, i Lluís Moreno -de Parets- encapçalen les llistes

Dues candidatures es presenten a l’elecció dels representants territorials del Vallès Oriental que formaran part del futur Consell Nacional de Catalunya en Comú. José Antonio Montero, alcalde Montornès i militant d’EUiA encapçala la llista anomenada Per un Vallès en Comú i Plural, mentre que Lluís Moreno, membre de l’agrupació d’ICV de Parets, és el cap de la llista Construïm en Comú.

Les candidatures es van proclamar dilluns de la setmana passada i la votació es farà entre els dies 29 de juny i 2 de juliol, de manera telemàtica, a través de la plataforma de vot on line. Els inscrits també podran anar a votar als locals de les diferents formacions que formen Catalunya en Comú, on rebran suport per poder votar telemàticament. Els resultats definitius es coneixeran el dia 7 de juliol.

José Antonio Montero, de 47 anys, és alcalde de Montornès des de l’any 2011 gràcies a la majoria absoluta que va obtenir la seva candidatura d’ICV-EUiA. És membre de la Coordinadora Nacional de Comuns i de la Comissió i el Consell Nacional d’EUiA.

A la seva llista també hi a Javier Adalid (EUiA), de Lliçà d’Amunt; Montserrat Garcia (Podem), de la Llagosta; Enrique Fuentes (Podem), de Cardedeu; Maria José Maqueda (Podem), de Canovelles; José Manuel Cruz (Podem), de les Franqueses; Yolande Rabault (EUiA), número 3 de la llista a les passades eleccions municipals a Lliçà d’Amunt, i Esther Resina (Podem), de Lliçà d’Amunt.

Lluís Moreno, de 52 anys, és treballador de l’Ajuntament de Barcelona i milita a ICV des del 2010 i és secretari d’organització del partit al Vallès Oriental. Va ser el número 2 de la candidatura d’ICV-EUiA, a Parets, en les eleccions municipals del 2011 i 2015, en què la llista no va obtenir representació. Va ser segon suplent de la llista per Barcelona d’En Comú Podem a les eleccions al Congrés de Diputats del 2015, que es van repetir l’any 2016.

En la mateixa llista hi figuren Mireia Marín, de Martorelles, coordinadora d’ICV al Vallès Oriental; Àlex Vega (EUiA), regidor a les Franqueses i conseller comarcal d’Entesa al Vallès Oriental; Carolina Gabaldón, de Lliçà de Vall, número 4 de Fem-Lliçà Entesa a les eleccions municipals del 2015; José Ramos, de l’Ametlla, número 6 de la llista de l’Ametlla en Comú-Entesa en les municipals del 2015, i María Carmen Moya, de Mollet, regidora de Canviem Mollet.

En les candidatures que es presenten per escollir els 116 membres del Consell Nacional, també hi ha presència vallesana. En la candidatura anomenada Construïm en Comú, que encapçalen Xavier Domènech i Ada Colau, hi ha Jordi Manils, de Montmeló, coordinador d’ICV al Vallès Oriental i Antonio López, d’EUiA, exregidor de Mollet. I en la candidatura de Comuns Federalistes hi ha Antonio Polo (EUiA), regidor de Lliçà d’Amunt i Quim Fornés (ICV), exregidor de la Garriga.

Pel que fa als candidats a ocupar un dels 30 llocs de l’executiva, Jaume Durall, regidor de l’Ametlla en Comú-Entesa es presenta en la llista de Construïm en Comú i Ovidi Huertas, exsecretari general de CCOO al Vallès Oriental, es presenta en la llista de Comuns Federalistes.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 86 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't