El Comitè Unitari dels treballadors municipals de Granollers critica els augments dels sous més alts

El darrer ple aprova el lloc de coordinador general amb un sou de 118.000 euros anuals

L’Ajuntament de Granollers va aprovar en el darrer ple municipal la relació de llocs de treball i les retribucions del personal eventual. L’oposició es va abstenir. També la creació del lloc de treball eventual, de designació directa, de coordinador municipal, amb un sou de 118.000 euros bruts anuals que substitueix el lloc de gerent, que tenia un sou de 90.000 euros. L’oposició també es va abstenir, tret de Vox, que hi va votar en contra.

Aquesta mateixa setmana, el Comitè Unitari dels Treballadors Municipals ha emès un comunicat molt crític amb la modificació de la relació de llocs de treball que, segons diu, “acaben convertint-se en importants increments dels sous encoberts, precisament dels sous més alts de la corporació”.

El Comitè Unitari reuneix els membres de la Junta de Personal, que representa els 546 funcionaris, i el Comitè d’Empresa, que representa els 264 treballadors laborals. El formen els sindicats UGT, CCOO, ASTEM (sindicat de mestres), CGT i FPL-CME (sindicat policial). En conjunt, la plantilla de l’Ajuntament, el Patronat del Museu i Granollers Mercat és de 823 persones, incloent 12 llocs de treball eventuals i un personal directiu.

El Comitè Unitari es queixa que fa anys que el govern municipal “es nega a negociar millores i la recuperació del poder adquisitiu perdut al conjunt del personal públic. La contínua excusa de les restriccions legals i l’emplaçament continu per part de la direcció de Recursos Humans a la negociació del nou conveni han estat els obstacles que ens hem trobat de forma continua”.

En el comunicat, els representants dels treballadors lamenten que a finals de juliol es va transformar un càrrec directiu de l’Ajuntament que va suposar un increment de 900 euros mensuals. “Aquí les restriccions de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat va desaparèixer. Simplement es va incrementar un nivell de l’actual classificació de complements específics (CE), passant del CE 51 al CE 52.”

I afegeix que el 27 d’octubre, “en menys d’una hora, Recursos Humans va comunicar més de 50 modificacions de places i de llocs de treball, documentació que havien passat només amb un dia d’antelació”, el que “fa impossible la seva anàlisi i comprensió”. També diu que al final de la reunió es va informar de la modificació dels complements específics de Secretaria i Intervenció, que passaven d’un CE 54, que fins ara era el més alt de la corporació, a un CE 60 “sense prèvia valoració de llocs de treball, com marca la legislació” i sense que se’ls expliqués la justificació o se’ls fes entrega de cap informe tècnic. Segons el Comitè, suposarà augments de sou de 25.000 euros anuals, “molt per sobre dels increments permesos per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat”.

El comitè insisteix que ha presentat instàncies demanant documentació a l’Ajuntament i que va demanar que no es portessin al ple aquestes modificacions, que consideren una injustícia per a la resta de treballadors. Afirma que, quan disposi de la informació que ha demanat i es publiquin al diari oficial els acords del ple, es planteja presentar-hi recurs.

El govern de l’Ajuntament ha declinat pronunciar-se sobre el comunicat del Comitè Unitari ni ha volgut valorar les seves demandes.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 191 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't