El Parlament demana al govern que aprovi en quatre mesos el PDU del Circuit

El PSC ha presentat la proposta aprovada amb els vots favorables d’ERC i de Junts. Els Comuns s’han abstingut i la CUP ha votat no


21/12/2023
Granollers

El Parlament insta el Govern a posar data a diverses infraestructures de mobilitat no executades. La cambra ha aprovat aquest dijous per àmplia majoria una moció del PSC, que entre altres reclama aprovar inicialment en quatre mesos el pla director urbanístic (PDU) del Circuit de Catalunya. El PSC ha presentat la proposta aprovada amb els vots favorables d’ERC, de Junts, de Ciutadans i de Vox. Els Comuns s’han abstingut i la CUP hi ha votat en contra.

També hi ha tramitar en dos mesos l’avaluació ambiental del perllongament de la C-31 entre el pont del Príncep i l’estació d’AVE de Vilafant. També demana posar en marxa els estudis per analitzar la construcció de nous túnels ferroviaris de FGC entre el Vallès Occidental i Barcelona (Horta i Vallvidrera). Bona part dels punts del text han estat transaccionats amb ERC i Junts. Els socialistes defensen que calia posar calendari “perquè el govern d’ERC compleixi”.

Pel que fa al PDU del Circuit de Catalunya, el text aprovat estableix la seva aprovació inicial en un termini màxim de quatre mesos “per a poder-lo aprovar definitivament al llarg del 2024 i iniciar seguidament la redacció del projecte de reparcel·lació i urbanització”.

D’altra banda, la moció demana encarregar, en un termini de dos mesos, els projectes d’ampliació dels dos ponts sobre el Ridaura a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; licitar en dos mesos el nou pont sobre el Ter a la C-38; presentar en el termini de tres mesos el projecte de traçat per la millora de la capacitat i la seguretat entre Berga i Bagà; acordar amb el Conselh Generau d’Aran les obres de millora i seguretat de la C-28, i prioritzar els enllaços de diferents municipis del Maresme amb la C-32 per alliberar trànsit de la N-II.

En l’àmbit ferroviari, més enllà dels túnels d’Horta i Vallvidrera, el text aprovat també insta l’executiu a licitar durant el 2024 la primera fase del tren tram entre Cambrils i Vila-seca perquè es pugui posar en marxa a finals del 2026

El PSC defensa l'”efecte multiplicador”

En defensa de la moció, el diputat socialista Jordi Terrades ha defensat que són inversions “a petita escala però amb un efecte multiplicador sobre l’activitat econòmica del país”. Terrades ha lamentat que “algunes” d’aquestes infraestructures “ja haurien d’estar fetes o iniciades”, però que “malauradament” no ho estan “per inactivitat o perquè el Govern no ha tingut prou cura”.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 129 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't