El pressupost de Caldes s’enfila fins a 26 milions d’euros

Els comptes estan condicionats per les inversions, especialment del col·legi del Carme

El 9 Nou
04/01/2023
Caldes de Montbui

L’arribada extraordinària dels fons Next Generation i la suma de grans inversions fan que el pressupost de Caldes per a l’any 2023 pugi fins a fregar els 26 milions d’euros. Els comptes es van aprovar a l’últim ple ordinari de l’Ajuntament. El pressupost va quedar aprovat amb els nou vots favorables del govern d’ERC i vuit abstencions de l’oposició (PSC, CUP, Junts i PP).

En el capítol d’inversions, l’Ajuntament preveu una despesa de 4,6 milions d’euros, dels quals 1,4 milions són fons propis i 3,2 provenen de subvencions. Dins aquest àmbit destaca especialment la remodelació de l’antic col·legi del Carme –adquirit recentment pel consistori–, que puja a 3,2 milions d’euros.

El projecte, finalment, es tirarà endavant amb un gruix molt important de diners provinents dels fons europeus Next Generation. L’Ajuntament, en canvi, hi destinarà 600.000 euros de fons propis. Més enllà de la remodelació de l’antic col·legi del Carme –on estaven situats els cursos d’ESO i Batxillerat de l’Escola Pia– Caldes preveu també altres actuacions destacades, com els 75.000 euros destinats a ampliar el Cementiri Municipal o 160.000 que aniran a parar a actuacions de millora d’equipament i eficiència energètica dels edificis municipis.

També es preveu, en aquest sentit, una inversió de 43.000 euros en la millora de l’enllumenat públic i seguir amb la campanya d’asfaltats als carrers del municipi. Altres actuacions importants en el capítol d’inversions per al 2023 són els 40.000 euros pensats per a la millora d’equipaments educatius o 50.000 euros que serviran per a la recuperació de la memòria local.

755.000 euros en ajuts a les famílies

La crisi també ha obligat a posar al centre del pressupost els ajuts a famílies. L’Ajuntament de Caldes preveu destinar-hi gairebé 755.000 euros en diferents partides per al 2023. A aquestes, cal sumar-hi els 254.000 euros que es destinaran al activitats pròpies per a la gent gran i al nou casal d’avis de les Cases dels Mestres.

El context econòmic també ha dut el consistori a congelar la majoria de taxes municipals. Totes es mantenen igual que l’any passat amb una excepció. Es tracta de la taxa de recollida de residus, a què s’ha hagut d’aplicar un increment del 8,76% per assumir una part de l’increment dels costos del servei.

En línies generals, segons l’Ajuntament els pressupostos per a l’any vinent plasmen “la situació econòmica actual”, segons detallen en una nota de premsa. “S’ha fet un ajust quirúrgic d’algunes partides a partir de la idea de mantenir, en alguns casos augmentar, la despesa destinada als aspectes socials”, diuen.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 507 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't