El TSJC fixa la data del judici a Josep Maria Jové per l’1-O entre octubre i novembre

S’havia de fer entre aquest abril i maig, però l’avançament de les eleccions catalanes va fer que el TSJC decidís ajornar-lo

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit que el judici contra els exalts càrrecs del Govern Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i la consellera Natàlia Garriga per l’organització de l’1-O se celebrin entre els propers 2 d’octubre i 29 de novembre i durant 14 sessions.

El judici s’havia de fer entre aquest abril i maig, però l’avançament de les eleccions catalanes el va fer ajornar. Aquest divendres defenses, acusacions i el lletrat de l’administració de justícia han pogut consensuar les dates disponibles per a tothom. No obstant, la previsible aprovació de la llei d’amnistia podria fer-lo suspendre temporalment o de forma definitiva.

De fet, les defenses ja han anunciat la intenció de sol·licitar l’anul·lació del judici quan s’aprovi la llei d’amnistia, que afecta de ple la causa oberta pels preparatius de l’1-O.

Amb tot, el TSJC ha rebutjat els intents de les defenses de suspendre el judici per la imminència de l’entrada en vigor de la llei d’amnistia, amb l’argument que la norma no podia ser tinguda en compte com un “fet cert amb capacitat per interferir o alterar” el curs d’una vista ja convocada, fins que estiguin completades “totes les fases per aprovar-les”.

Així, les sessions previstes són el 2, 3, 14, 17, 28, 30 i 31 d’octubre, i 8, 11, 12, 14, 15, 25 i 29 de novembre, de matí i tarda i començant a les 9 del matí.

En aquesta causa, la fiscalia demana 7 anys de presó per a Jové i 6 anys i 3 mesos per a Salvadó, per malversació agreujada, prevaricació i desobediència, mentre per a Garriga sol·licita un any d’inhabilitació per desobediència greu.

LA PREGUNTA

Creu que Catalunya hauria de tenir un finançament diferent?

En aquesta enquesta han votat 260 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't