Els contraris del quart cinturó diuen que s’ha perdut una oportunitat per enterrar el projecte

“deixen les mans lliures a la nova presidència de la Generalitat per dissenyar la ronda Nord” entre Sabadell i Terrassa “com a primer pas per continuar el quart cinturó fins a Granollers”.

El 9 Nou
08/08/2024
Granollers

La Campanya contra el Quart Cinturó considera que l’acord entre el PSC, ERC i els Comuns per a la investidura de Salvador Illa “ha perdut una nova oportunitat per enterrar definitivament” el projecte de l’autovia orbital de Barcelona i apostar per una mobilitat sostenible.

En un comunicat, la CCQC denuncia que els acords “deixen les mans lliures a la nova presidència de la Generalitat per dissenyar la ronda Nord” entre Sabadell i Terrassa “com a primer pas per continuar el quart cinturó fins a Granollers”.

Des de la plataforma, denuncien que l’acord entre el PSC i ERC no parli del quart cinturó “malgrat l’aparent discordança entre ambdues formacions sobre aquest projecte”. “El fet que ERC no entri en el Govern, ni hagi establert condicions sobre aquesta infraestructura, deixa en mans del PSC el disseny i funcions de la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell”, diuen apostant que “el PSC adoptarà el model d’autovia d’alta capacitat tal i com Salvador Illa ha reiterat insistentment amb la voluntat de fer arribar el quart cinturó fins a Granollers”. Afegeixen: “ERC ha perdut l’oportunitat no només d’evitar el projecte entre Terrassa i Sabadell, sinó que ha renunciat a impossibilitar la continuïtat del Quart Cinturó més enllà de Terrassa.”

En el cas dels Comuns, “es pretén impulsar la mobilitat sostenible a la segona corona metropolitana a través de la Línia Orbital Ferroviària i no impulsar la continuïtat del quart cinturó entre Sabadell i Granollers durant aquesta legislatura” “No obstant, això comporta donar marge al PSC per perllongar el quart cinturó fins a Sabadell i fer-ho seguint el model d’autovia”. “Els Comuns no han bloquejat l’acord de l’anterior legislatura entre ERC i PSC pel que fa al tram Terrassa-Sabadell, tal i com s’havien compromès”, lamenten.

Crítiques en sentit contrari del PSC

En contraposició, el PP de Granollers lamenta el “sobtat canvi d’opinió del PSC” sobre el quart cinturó i diuen que és un greuge per a la comarca.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 400 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't