Els Mossos citaran a declarar Jordi Turull sobre la fugida de Carles Puigdemont

Junts ha demanat la suspensió del ple després de rependre’s argumentant que hi ha una ordre de detenció contra el polític de Parets

Els Mossos d’Esquadra tenen previst citar a declarar al secretari general de JxCat, Jordi Turull, veí de Parets, per la seva relació amb la fugida de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont aquest dijous al matí des del centre de Barcelona. Fonts del Departament d’Interior han negat que hi hagi una ordre de detenció contra Turull.

Amb tot, Junts ha tornat a demanar la suspensió del debat d’investidura de Salvador Illa després de denunciar que hi ha una ordre de detenció contra el secretari general del partit, Jordi Turull, per haver acompanyat Carles Puigdemont en la seva desaparició.

Amb la represa del ple, el president del grup parlamentari, Albert Batet, ha anunciat una reconsideració de la decisió de no suspendre el ple, que havien registrat minuts abans. “És un fet sense precedents i no és de normalitat democràtica”, ha justificat Albert Batet des del seu escó. Aquesta demanda ha obligat a tornar a aixecar la sessió perquè es torni a reunir la Mesa.

Dos detinguts per l’intent d’accés al parc de la Ciutadella

Per ara, els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones i n’han denunciat penalment una quinzena més en el marc dels aldarulls que hi ha hagut a les immediacions del Parlament durant l’arrencada del debat d’investidura de Salvador Illa i després del discurs de l’expresident Carles Puigdemont a la zona d’Arc de Triomf.

Des del cos policial han justificat l’ús de gas pebre per recuperar l’espai després dels moments de “tensió i agressions” contra la línia policial per part dels manifestants. Les detencions, afegeixen, són fruit d’aquestes agressions. Segons els Mossos, unes 4.500 persones s’han concentrat entre Arc del Triomf i les immediacions del Parlament i els incidents remarcables han estat en dos accessos al carrer Pujades.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 387 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't