Els veïns de la Garriga voten a favor de dedicar a l’U d’octubre un espai urbà al costat de l’Escola de Música

El 73,6% dels votants han apostat perquè hi hagi un espai dedicat al dia del referèndum d’autodeterminació de Catalunya

Els participants de l’enquesta ciutadana que ha fet l’Ajuntament de la Garriga han apostat, majoritàriament, per dedicar un espai urbà del poble al referèndum de l’1 d’octubre de 2017. I perquè l’espai que porti aquest nom sigui la placeta sense nom que hi ha entre l’Escola Municipal de Música i l’auditori del centre, al costat de la plaça del Silenci, al centre del poble.

Segons fonts municipals, 436 persones han votat en el procés participatiu. D’aquestes, 321 han apostat perquè hi hagi un espai urbà dedicat al referèndum. És el 73,6% del total. Les altres 115 -un 26,4%- hi han votat en contra.

Entre els vots afirmatius, el 42% (137) han apostat per donar el nom d’U d’octubre de 2017 a la placeta del costat de l’Escola de Música. L’Ajuntament valora que és un espai que ara no té nom i que, per tant, no afecta a cap activitat econòmica o veí perquè ningú haurà de canviar la seva adreça postal.

També destaquen que és un espai “cèntric i emblemàtic perquè va ser el primer lloc on es va votar a la Garriga”. També que hi ha prou espai per fer-hi actes de commemoració o celebració.

Les altres quatre opcions eren: el pavelló de Can Noguera; el parc de la Sínia; el parc de les Caliues i el parc de Can Terrers.

Amb els resultats del procés participatiu, es convocarà la comissió del nomenclàtor i s’iniciarà el procés intern per aprovar el nom en una proposta que haurà de ser validada pel ple municipal. Si s’acaba aprovant, la Garriga s’afegirà als municipis del Vallès Oriental que tenen un espai urbà dedicat al referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya de 2017.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 377 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't