ERC denuncia des de Granollers i Mollet l’abandonament de la xarxa de Rodalies per part de l’Estat

El conseller Juli Fernández lamenta que, al servei gestionat per Renfe, l’excepcionalitat són els dies que el servei funciona correctament


10/05/2023
Granollers

El conseller de Territori, Juli Fernàndez (ERC), ha denunciat aquest dimecres des de les estacions de Mollet-Santa Rosa i Granollers-Canovelles, de la línia R3, l’abandonament de la xarxa de Rodalies per part de l’Estat. N’ha responsabilitzat als polítics del PSOE i del PP que han governat a l’Estat en les darreres dècades. Fernàndez s’ha desplaçat en tren per conèixer el funcionament de la línia de primera mà. Després d’aturar-se a Mollet i Granollers, ha anat fins a Vic.

Fernàndez ha recordat que els problemes que es viuen des de la setmana passada a la línia R2 sud per l’avaria de la senyalització a Gavà són una situació “que per desgràcia no és només de dies puntuals”. “Lamentablement l’excepcionalitat són els dies que el servei funciona correctament”, ha dit el conseller que hi ha posat xifres: 22 dies sense incidències greus entre gener i abril d’aquest any al conjunt de la xarxa de Rodalies gestionada per Renfe.

Fernàndez ha apuntat que és una situació que “milers de persones cada dia” i que, a més, provoca una situació de desavantatge als sectors empresarials i no ajuda a veure el tren com una alternativa de transport sostenible fiable i, per tant, a reduir l’ús del vehicle privat i les emissions de contaminants. “Calen certeses en el servei, saber quan passaran els trens i certeses en el compliment de les inversions. I, per ara, tot és deficient”.

El conseller de Territori ha insistit en la voluntat d’ERC de trobar solucions. “Encara que puguin generar desgast”. Volen afrontar la situació actual amb “gestió, inversió i infraestructures”. Sobre l’R3 i el desdoblament parcial que s’està fent entre Parets i la Garriga, ha dit: “Ens calen totes les inversions necessàries”. “Tots tenim clar que cal desdoblar l’R3 sencera”.

La cap de llista d’ERC, Núria Maynou, ha lamentat que, en referència al servei de rodalies, el PSC de la ciutat no tingui amb el govern de l’Estat la mateixa exigència que té amb el de la Generalitat en altres qüestions. “No veiem aquesta exigència amb el seu propi partit”, ha dit la cap de llista en referència al regidor i diputat del PSC, Jordi Terrades.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't