ERC opta per quedar-se a l’oposició a l’Ametlla

Jan Santaló serà el nou alcalde. Liderarà un govern en minoria amb els sis regidors dels independents d’Ametlla’t

ERC de l’Ametlla ha decidit aquest dijous que els seus tres regidors es quedin a l’oposició. Han descartat les dues opcions que tenien sobre la taula per formar govern: Ametlla’t, que va guanyar les eleccions del 28 de maig al poble amb sis regidors; i Junts, amb qui també sumaven majoria absoluta al plenari gràcies als quatre regidors juntaires.

La decisió porta a un govern amb minoria d’Ametlla’t perquè el grup independent liderat per Jan Santaló tampoc ha tancat cap acord de govern amb Junts. Per Santaló, s’obre “una etapa nova i molt interessant per l’Ametlla” on fa anys que no hi ha un govern en minoria. També defensa que ells liderin el govern “obeeix al resultat de les eleccions” del 28-M.

Jan Santaló, votant el 28-M al pavelló
Jan Santaló, votant el 28-M al pavelló / Ametlla’t

En un comunicat, ERC assegura que, anant a l’oposició, es respecta “la voluntat majoritària i els resultats de les últimes eleccions municipals”. “Creiem que s’ha de donar l’oportunitat al grup polític guanyador de liderar el govern municipal”, escriuen en un comunicat.

Els republicans són crítics amb l’oferta inicial que els va fer Ametlla’t perquè un únic regidor republicà (o de Junts) se sumés al govern. “Ho vam rebre com un menyspreu cap a les altres persones del nostre grup polític.” A partir d’aquí, “les següents ofertes no es van flexibilitzar prou per encaixar els dos projectes”. Amb Junts, en canvi, constaten que “hi ha punts en comú per establir una relació basada en els projectes”.

Dolors Ferrer, portaveu de Junts, recorda que el govern en minoria d’Ametlla’t haurà d’arribar a acord per pactar els temes. “La part bona és que el govern sense majoria haurà de negociar les coses.” També es mostra crítica amb la forma com Ametlla’t ha plantejat les negociacions. “La relació no està molt bé”, admet.

Sobre les negociacions d’aquestes setmanes, Santaló també fa autocrítica. “Potser vam tenir massa pressa”, diu.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 244 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't