Escribano: “Tenim l’oportunitat de sumar Mollet a aquesta onada de transformació”

La candidata de Mollet en Comú es presenta davant d’un centenar de persones

Mollet en Comú ha presentat aquest divendres al vespre la candidata a l’alcaldia, Marina Escribano, en un acte al Jardinet del Casal que ha reunit un centenar de persones. L’ha acompanyat el diputat al Parlament Europeu Ernest Urtasun.

Escribano ha començat reivindicant les figures de les dues alcaldesses del PSUC que va tenir la ciutat, la desapareguda Anna Bosch i Carme Coll. “Són dues grans referents que van aportar moltíssim a la nostra ciutat”.

Ha remarcat que Mollet en Comú “aglutina diferents sensibilitats polítiques, però amb valors d’esquerres i transformadors” i ha proclamat que: “Tenim un projecte i un equip que anirà creixent amb noves incorporacions”.

Sobre les possibilitats de la candidatura, s’ha mostrat optimista. “Us demano no rendir-nos, ens calen totes les mans. Tenim l’oportunitat de sumar Mollet a aquesta onada de transformació, a aquestes ciutats governades pels Comuns”.

Ho ha dit en presència de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel García; el de Montornès, José Antonio Montero; la diputata al Congrés, Aina Vidal i el diputat al Parlament, David Cid.

En el seu discurs ha reconegut, però que “no serà fàcil” i s’ha referit a que el context és diferent al de les eleccions del 2019, entre altres coses, per la presència de l’extrema dreta “amb el seu discurs simplista i demagog” i també per la “desafecció cap als representants polítics. La gent pensa que tots som iguals”.

Una altra dificultat, segons ella, és “la maquinària propagandista de qui governa. Ens volen enlluernar però les polítiques segueixen sent les mateixes”.

Ha dit que l’escenari també és diferent pel canvi a l’alcaldia de la ciutat, però ha criticat la gestió de l’actual govern del PSC i Podem quan ha dit que: “Aquí cada setmana apareix un premi en portada. Nosaltres no volem premis, volem necessitats de la gent cobertes“.

La veu de la gent treballadora

La candidata ha reivindicat també la feina d’Unidas Podemos al govern espanyol. “Volem ser la veu de la gent treballadora. Yolanda Díaz sap a qui defensa en les negociacions”.

Escribano ha posat com a prioritats el dret a l’habitatge, la lluita contra la pobresa energètica, l’exclusió social i el canvi climàtic o la revisiò del POUM, actualment en procés d’aprovació.

En aquest sentit ha insistit en l’oposició al nou barri planejat a El Calderí. “Un macrobarri, ara no toca“, ha dit.

I també ha destacat el manteniment de la ciutat, buscar models que funcionin en la gestió dels residus i fer front a l’incivisme. “Fa anys que no s’hi fa res”, ha dit.

S’ha referit també a la igualtat d’oportunitats en la formació, a fer de l’educació i la salut dos pilars de la ciutat i a impulsar la creació de llocs de treball de qualitat. “No mirem només la logística”.

Un projecte de ciutat sòlid

Per la seva bana, Urtasun ha dit que els Comuns tenen “un projecte de ciutat molt sòlid i molt treballat” i que en aquest mandat ha fet “una oposició constructiva”.

Ha contraposat l’aposta per les polítiques públiques amb “la idea que el mercat ho arreglarà” de la qual ha dit que està morta. “El nostre projecte vol reconnectar la gent amb la política i que aquesta crisi no la paguin els de sempre”.

I dirigint-se a Escribano ha dit que “aquesta vegada sí que estareu al govern“.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 291 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't