Mor a 61 anys Feliu Guillaumes, exdiputat al Congrés i exregidor a Mollet per CiU

Va ser militant de CDC des de 1978 i un dels fundadors de les JNC, que va presidir entre 1990 i 1994

El 9 Nou
30/09/2024
Mollet del Vallès

El polític Feliu Guillaumes i Ràfols, veí de Mollet, ha mort la matinada d’aquest dilluns als 61 anys. Guillaumes ha estat regidor a l’Ajuntament de Mollet i diputat al Congrés espanyol en tres etapes diferents, la primera a finals dels anys noranta. A Mollet, va ser regidor entre 1999 i 2013, quan va renunciar al càrrec.

La vetlla es farà al tanatori de Mollet aquest dilluns de 4 de la tarda a les 9 de la nit i dimarts a partir de les 9 del matí. L’acte de comiat serà a les 3 de la tarda al mateix tanatori. Després, serà incinerat.

Feliu Guillaumes va ser cap de llista de CiU a les eleccions municipals a Mollet els anys 1999, 2003, 2007 i 2011. Va exercir com a regidor a l’oposició però també va formar part de governs de coalició amb el PSC tant amb Montserrat Tura com amb Josep Monràs, tot i les majories absolutes dels socialistes al consistori. En les eleccions de 2011, el PSC va perdre la majoria absoluta. En un principi, CiU va quedar a l’oposició fins que va acabar entrant al govern el febrer de 2012.

Feliu Guillaumes havia nascut a Camprodon (el Ripollès) però, de petit, la família es va traslladar a viure a Mollet per la feina del seu pare. Era llicenciat en filosofia i lletres i tenia un màster en administració pública.

Va ser vicepresident del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i gerent de l’empersa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental (Savosa) que depèn del mateixens.

Guillaumes l’any 2012 en una entrevista amb EL 9 NOU / Ramon Ferrandis

Al Congrés, va estar a la comissió d’Interior i va ser portaveu adjunt a la comissió de Defensa entre d’altres. Al 2017, Feliu Guillaumes va tornar a les Corts espanyoles en la seva tercera etapa al Congrés. En aquesta ocasió, pel PDeCAT. Guillaumes va prendre possessió de l’escó l’abril de 2017 després que una sentència del Tribunal Suprem inhabilités per al càrrec a Francesc Homs per l’organització de la consulta del 9-N.

Guillaumes amb Jordi Turull l’any 2011 / Ramon Ferrandis

En la seva darrera etapa com a diputat a Madrid, Feliu Guillaumes havia denunciat la situació de la línia R3 en diverses ocasions com a exemple del dèficit econòmic de Catalunya. “Quan vas amb l’R3, veus el tsunami que pateix cada any Catalunya. Quan compares l’estació de Sants i la d’Atocha, veus aquest tsunami”, deia en referència al dèficit fiscal.

Feliu Guillaumes era militant de CDC des de 1978 i havia estat un dels membres fundadors de la Joventut Nacionalista de Catalunya que havia presidit entre 1990 i 1994. Havia opcupat també càrrecs al partit com la presidència de CDC al Vallès Oriental.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 516 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't