El govern de l’Ametlla redueix el cost en salaris 100.000 euros/any

L’alcalde i tres regidors d’Ametlla’t en minoria tenen una dedicació del 90% i els altres dos del 70%

El 9 Nou
24/07/2023
L'Ametlla del Vallès

El nou govern de l’Ametlla (Ametlla’t en minoria amb sis regidors) reduirà en uns 100.000 euros anuals la despesa en sous de càrrecs electes respecte a l’anterior mandat, que estava format per vuit persones. Representa un descens de gairebé el 25% respecte a la despesa de 319.000 euros anuals del període 2019-2023.

L’alcalde, Jan Santaló, i tres dels regidors (Pol Oliveras, Pol Santaló i Marc Palau) tindran una dedicació del 90% de la jornada laboral. Beti Espanyol i Montse Giró, del 70%. Jan Santaló es rebaixa al voltant del 9,5% el sou amb una retribució de 43.200 euros anuals. L’alcalde va destacar que són “el govern més econòmic dels darrers anys”.

Des de Junts i ERC, a l’oposició, li van recordar que també està format per menys membres. Un ple extraordinari va aprovar dilluns el cartipàs. Els sous del nou govern es van aprovar amb els vots del govern i d’ERC. Junts es va abstenir. També es van fixar les indemnitzacions per als membres de l’oposició per a l’assistència a plens (150 euros) i a comissions (50 euros) i les assignacions dels tres grups, que rebran 250 euros al mes més 57,69 euros per cada regidor.

El ple també va aprovar la creació del nou Consell del consens que es reunirà un cop al mes i que estarà format per quatre membres d’Ametlla’t, dos de Junts i dos d’ERC. L’alcalde Santaló va defensar-ne la seva creació: “Veiem aquest organisme com una taula de treball i de discussió”, va dir. Dolors Ferrer, portaveu de Junts, va apuntar la importància d’arribar a acords però va recordar que aquests s’han de materialitzar al ple. També va qüestionar la proporcionalitat de la representació establerta i va proposar que hi hagués tres membres d’Ametlla’t i no quatre.

Pep Moret, d’ERC, va apuntar que les funcions que se li donen es podrien fer a través de la junta de portaveus i va demanar que es facin actes de les reunions perquè quedin recollides les propostes que faci cada grup. Jan Santaló va defensar una taula més àmplia que la junta de portaveus: “Creiem que és millor si som més persones.”

El govern s’estructura en tres àrees i regidories que es reparteixen entre Beti Espanyol (Cultura, Festes i Tradicions, Cooperació, Solidaritat i Desenvolupament, Gent Gran, Benestar social, Família i Equitat i Participació, Barris i Entitats), Pol Oliveras (Urbanisme i Obra Pública, Mobilitat i Transport, Habitatge, Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Participació, Barris i Entitats i Gent Gran), Montse Giró (Administració General i Recursos Humans, Economia, Comerç Local i Teixit Industrial, Educació, Benestar Social, Família i Equitat), Pol Santaló (Comunicació i Relacions Intermunicipals, Planificació i Projectes Estratègics, Transparència i Bon Govern, Joventut i Salut) i Marc Palau (Hisenda, Polítiques Digitals i Innovació, Comunicació i Relacions Intermunicipals, Esports, Via Pública, Manteniment i Serveis Municipals). Moret va criticar que desaparegui la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGBTIQ+. Li van comentar que ja estava amb Equitat.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 258 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't