Granollers compra terrenys per ampliar les plantes ambientals

L’Ajuntament destinarà 819.000 euros a l’adquisició de dues parcel·les a tocar de la planta de residus de Palou

L’Ajuntament de Granollers comprarà dues parcel·les a Palou per tal de disposar d’espai suficient per ampliar les dues plantes ambientals que hi ha al sud del terme municipal, la de tractament de residus i la depuradora. A l’operació preveu destinar-hi un total de 819.000 euros. Són 599.000 per la més gran i 220.000 per la més petita. Són terrenys inclosos en l’àmbit del Pla Director Urbanístic del Circuit.

El ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts va aprovar el plec de clàusules per a l’adquisició dels terrenys, que inclouen l’antic abocador de Palou, entre el camí fluvial, el camí Ral, on es farà un parc solar fotovoltaic, i les dues plantes. Amb els vots del PSC, Cs i Primàries i l’abstenció d’ERC i Junts, es va aprovar la firma d’un contracte d’opció de compra, acordat amb els propietaris, pel qual l’Ajuntament pagarà un 10% de la quantitat.

La regidora d’Urbanisme, Gemma Giménez, explicava que l’objectiu és aconseguir “el màxim creixement necessari de les dues plantes” i que hi ha “un clar interès públic general” perquè donen servei al Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Moianès i el Maresme.

També apuntava l’increment del patrimoni municipal, ja que l’Ajuntament ja és propietari dels terrenys on hi ha les dues plantes i forma part dels dos consorcis que les gestionen: el consorci Besòs Tordera i el Consorci de Residus del Vallès Oriental.

“Cap altra localització compleix els requisits de disposar de més de set hectàrees de terreny per ampliar les plantes.” La compra es farà efectiva quan la Comissió d’Urbanisme de Barcelona aprovi el pla especial urbanístic.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 403 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't