Granollers fa el primer pas per al nou espai escènic a Roca Umbert

L’Ajuntament preveu finançar part del cost del nou equipament a Roca Umbert amb una aportació de la DIputació

El 9 Nou
29/07/2024
Granollers

El ple de Granollers va fer dimarts un primer pas per tirar endavant el projecte de construcció d’un nou espai escènic a Roca Umbert. Va ser amb l’aprovació d’una modificació del pressupost amb una partida d’uns 44.000 euros, que permetrà cobrir la redacció del projecte executiu d’aquest nou equipament cultural que substituirà l’antic Llevant Teatre, tancat aquesta primavera. Es finança amb romanent de tresoreria.

El govern municipal preveu finançar l’obra amb bona part dels 3,05 milions que rebrà de la Diputació aquest mandat per tirar endavant projectes a la ciutat. Jordi Terrades, regidor d’Hisenda, va recordar que l’espai de Llevant Teatre és privat i que calia fer-hi una inversió d’uns 400.000 euros per posar-lo al dia. Per això, l’aposta municipal va ser crear un nou espai escènic a Roca Umbert en un projecte que “fa temps que es treballa”.

El mateix ple va aprovar destinar uns 137.000 euros de romanent a la redacció del projecte executiu per restaurar i posar en valor la muralla medieval de la ciutat. En aquest cas, va explicar Terrades, es vol tenir a punt el projecte executiu per poder licitar les obres en el moment que es confirmi per part de l’Estat la injecció de 2,8 milions del Ministeri de Turisme de l’Estat. La normativa estableix que l’obra haurà d’estar acabada a finals de 2026. “Fem el projecte per tenir-ho tot a punt quan es confirmi l’ajuda.”
També es van aprovar altres noves partides: uns 90.000 euros per a la millora d’un col·lector a Palou; uns 310.000 euros en dues partides per a subvencions per a la rehabilitació energètica, d’accessibilitat i estructurals d’habitatges, i uns 42.000 euros per a la millora d’una zona de jocs al Parc Firal.

Directora de serveis a Educació

Els únics vots favorables del PSC van servir per aprovar una modificació de llocs de treball per a la creació d’una nova direcció de serveis que ocuparà la que fins ara era la màxima responsable de l’escola d’educació especial Montserrat Montero. Amb aquesta plaça, es dona sortida a la petició de retorn laboral a l’Ajuntament, on té la plaça de funcionària com a mestra de l’escola municipal Salvador Llobet, que també va dirigir. En els darrers anys, havia treballat com a serveis especials al consorci que gestiona el Montserrat Montero.

Joan Ricart, de Primàries, va considerar “curiós” que un dels llocs de treball associats a la modificació es vinculi al projecte Ciutats Educadores, “on ja hi havia personal eventual dedicat exclusivament a aquest projecte”.

En declaracions a EL 9 NOU, Terrades, que és regidor de Recursos Humans, recorda que, d’aquí un parell d’anys, la ciutat acollirà el congrés mundial de Ciutats Educadores i que això requerirà un reforç d’aquesta àrea. Explica, també, que el lloc d’aquesta treballadora “està ocupat” i es crea “una nova direcció de serveis per mantenir-li la categoria”.

ERC, Junts, Primàries, PP i Vox es van abstenir en la votació. D’altra banda, el ple va aprovar les dues festes locals per al 2025, que seran el 30 de maig per l’Ascensió i el 29 d’agost per festa major.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 460 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't