Granollers Feminista impulsa un comitè de vaga per a la mobilització del 8-M

El dimecres 8 al migdia es farà una marxa per desplaçar-se fins a l’estació de Granollers-Centre per anar a la manifestació de Barcelona


26/02/2023
Granollers

La plataforma Granollers Feminista ha impulsat un comitè de vaga no mixt per la mobilització del proper 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. El comitè està obert a dones, identitats dissidents i altres col·lectius tant de Granollers com de la resta de la comarca –en poblacions com Mollet o Cardedeu també s’hi han constituït comitès de vaga–. Ho van explicar representants de la mateixa plataforma, durant una roda de premsa celebrada aquest dimecres a la plaça de la Porxada.

“En un context de crisi com el que vivim, ens sobren els motius per fer vaga. Mentre les institucions parlen de polítiques feministes, per a nosaltres cada cop és més difícil viure”, va dir una portaveu de Granollers Feminista.

A Granollers, els actes del 8-M començaran a mig matí a la mateixa Porxada amb xerrades i una taula rodona sobre els reptes del feminisme organitzat, on participaran representants de diverses organitzacions i col·lectius.

Al migdia es farà un dinar a la plaça i a la tarda es farà una marxa que acabarà a l’estació de Granollers Centre, des d’on les convocants preveuen desplaçar-se fins a la manifestació central de la vaga feminista, convocada a 2/4 de 7 de la tarda al centre de Barcelona. Per acabar d’ultimar els detalls de la jornada, Granollers Feminista ha convocat una assemblea oberta el 5 de març a les 10 del matí a l’Ateneu Popular La Malgirbada.

Durant la roda de premsa també es va informar que la plataforma s’ha adherit a la xarxa Feministes Anticapitalistes dels Països Catalans, constituïda el 2018 i presentada la setmana passada a Barcelona. L’erradicació de la violència masclista, la lluita contra el feixisme i el foment de l’accés a l’habitatge digne són alguns dels punts del seu manifest fundacional.

D’altra banda, divendres i dissabte se celebraran les primeres Jornades Feministes de la Roca, i el cap de setmana vinent es farà la novena edició de les Jornades Feministes de Cardedeu.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 251 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't