Granollers Pedala urgeix els partits polítics a ampliar la xarxa pedalable

L’entitat ha fet arribar les seves propostes per potenciar l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible als grups

El 9 Nou
01/04/2023
Granollers

Granollers Pedala situa com a prioritat número 1 per al proper mandat “un desplegament global” i “de cop” de la xarxa pedalable per connectar barris i els principals equipaments. Pensen en uns 21 quilòmetres, principalment de carrils bici, que facin una xarxa amb tres eixos nord-sud i sis o set d’horitzontals.

El cost seria d’uns 3,9 milions, segons els càlculs que ha fet l’entitat que ha fet arribar la seva proposta als partits polítics que es presenten a les properes eleccions. Defensen que cal mirar d’aprofitar els recursos dels fons europeus i emmirallar-se amb accions com les que s’estan fent a Mataró o Vilanova i la Geltrú.

Per Granollers Pedala, el creixement de la xarxa s’ha de fer “restant espai al vehicle privat i no al vianant”. Per això, defensen que calen carrils bici als eixos viaris principals i reclamen “valentia política” per, allà on sigui necessari, reduir places d’aparcament o carrils de circulació.

L’entitat que treballa per fomentar la mobilitat en bicicleta proposa un impuls de la xarxa interurbana. Per fer-la realitat, proposen la constitució d’un consorci comarcal on hi hagi els ajuntaments, el Consell Comarcal, la Diputació i la Generalitat. Hauria de tenir un paper de coordinador i d’impulsor dels projectes i treballar per captar finançament. A banda, podria assumir la gestió d’una flota pública de bicicletes amb base a les estacions de tren.

Per Granollers Pedala, és clau el desenvolupament de la zona de baixes emissions a la ciutat. Troben clau l’organització de la distribució de mercaderies a la darrera milla per aconseguir una reducció més gran de trànsit i contaminació. Aposten per coordinar i mancomunar el servei que fan diversos operadors. També creuen que cal impulsar la formació d’usuaris de la bici, especialment dels joves dels instituts.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 890 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't