Granollers recorda la figura de Lluís Companys

L’acte s’ha fer aquest dissabte al migdia als jardins dedicat a qui va ser president de la Generalitat durant la segona República i ça Guerra Civil

Granollers ha fet aquest dissbte al migdia l’homenatge a Lluís Companys, president de la Generalitat entre 1933 i 1940, just el dia que es commemora el 82è aniversari del seu afusellament a Montjuïc després de ser detingut a França on s’havia refugiat el 1939 al final de la Guerra Civil.

L’acte s’ha fet als jardins de Lluís Companys davant del monòlit que recorda l’expresident i que es va col·locar l’any 2002. A més, des de 1984, Companys també té un carrer dedicat a la ciutat.

Hi han assistit una cinquantena de persones amb l’alcaldessa Alba Barnusell, diversos regidors del govern del PSC i els portaveus i altres regidors d’ERC, Junts i Primàries. També diversos exregidors d’ERC a Granollers que va ser qui va promoure aquest record anual a Companys que, finalment, l’Ajuntament va assumir com a acte institucional de ciutat. I membres dels Comuns, que no tenen representació al consistori.

L’homenatge ha comptat amb les actuacions de Martí Farràs i Roger Toll, alumnes de guitarra de l’Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera. Han tocat María, de Francisco Tárrega; i Milonga, de Jorge Cardoso. Marcos Lopetegi, professor del centre, que ha interpretat El cant de la senyera, mentre es feia l’ofrena floral; i Els Segadors, per tancar l’acte.

La figura de Companys també ha estat recordada a Mollet i Parets.

LA PREGUNTA

Està d’acord que la Unió Europea imposi aranzels als cotxes elèctrics xinesos?

En aquesta enquesta han votat 324 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't