L’homenatge a Anna Maria Palé omple la sala Tarafa de Granollers

L’acte ha omplert la sala Tarafa aquest dimecres al vespre

La sala Tarafa de Granollers s’ha omplert aquest dimecres al vespre en l’acte de comiat a Anna Maria Palé, que va morir el dia 25 de febrer als 97 anys. Palé va ser regidora de Ajuntament entre 1979 i 1999 pel PSC i una persona que va estar implicada amb diverses entitats socials i culturals de la ciutat.

L’acte ha comptat amb les intervencions de persones que han recordat les diverses etapes de la seva vida. Del seu activisme social, cultural i veïnal n’han parlat l’Ernesto, company a Cristians pel Socialisme, Francesc Circuns, de l’Ateneu, i Josep Nogués amb qui, amb altres persones, van crear al voltant de 2010 un grup que l’autoanomenava Comando Moriles. Tots han destacat la implicació, al voluntat de servei i la seva capacitat de treball.

De la vessant política n’ha parlat Maria del Mar Sánchez, exregidora de l’Ajuntament: i els exalcaldes Rafael Ballús, Josep Pujadas i Josep Mayoral. Tots tres han mostrat tres elements que els recorden a Palé: Ballús, un foto de la campanya per a les eleccions de 1979 amb Palé i Martí Torres, tots dos regidors del PSC al primer ajuntament democràtic després de la dictadura. “Als joves, ens va ajudar a fer les coses amb seny”, ha dit Ballús.

Pujadas ha mostrat una ampolla amb aigua del riu Congost per recordar paper de Palé en la creació del Consorci per a la Defensa de la conca del riu Besòs. “Posa de relleu la gran feina que va fer l’Anna Maria”, ha dit. En aquest sentit, Albert Solà, gerent de l’actual Consorci Besòs Tordera ha posat de manifest un llegat de com treballar que els ha deixat Palé: “Si tenim un objectiu comú i tots hi treballem, l’objectiu és possible.”

I Josep Mayoral, un pot amb nous de Macadàmia com les que Palé li portava al deapatx quan li feia una visita per interessar-se per com estava i com anava la ciutat. “L’Anna Maria tenia cura de les persones i tenia cura de la ciutat”, ha assegurat l’exalaldade Mayoral que ha afegit que Palé “ha estat la dona més rellevant dels darrers 50 anys en aquesta ciutat en termes socials i polítics”.

L’acte ha inclòs les intervencions del fill i d’un nebot de Palé. També amb les actuacions musicals de Martí Ventura, que ha interpretat diverses cançons al piano, i Martina Martínez. S’ha tancat amb un vídeo de Palé amb un fragment del pregó que va fer per les festes de l’Ascensió de 2006 i una cançó que hi va cantar.

LA PREGUNTA

Qui és el favorit a les eleccions als EUA?

En aquesta enquesta han votat 147 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't