Jan Santaló, nou alcalde de l’Ametlla com a cap de la llista més votada

El nou alcalde d’Ametlla’t anuncia la creació d’un consell amb la participació de tots els grups per afavorir la creació d’acords aquest mandat

Jan Santaló, d’Ametlla’t, ha estat escollit aquest dissabte al migdia nou alcalde de l’Ametlla com a cap de llista de la formació més votada a les eleccions del 28 de maig. Santaló ha sumat els vits dels sis regidors de la formació independent. Dolors Ferrer, de Junts, ha aconseguit el quatre del seu partit i Pep Moret, fins ara alcalde per ERC, els tres dels regidors republicans. El ple ha aplegat una setantena de persones a la Sala polivalent, als baixos de la biblioteca.

Santaló ha donat valor al repte de governar en minoria en el seu primer discurs que, a l’inici, ha hagut d’aturar pel llançament de pirotècnia a pocs metres de la sala on es feia el ple. “Suposo que és positiu”, ha bromejat. Ha recordat que el consens polític “és imprescindible” en el mandat que s’inicia. “Cap grup podrà imposar la seva posició sense discutir-la i pactar-la”, ha afegit.

En un discurs que ha fet a peu dret, Santaló ha assegurat que el nou plenari està en una “situació privilegiada per abandonar partidismes” perquè “molts dels objectius els compartim tots els partits”. En aquest sentit, ha anunciat la creació d’un consell amb representants de les tres forces amb representació al plenari “per garantir la seva participació”.

“El govern en minoria permetrà que tots siguem importants i tots siguem corresponsables”, ha afirmat el nou alcalde. Per això, ha demanat “quatre anys de grans consensos” en temes de poble com el nou pla urbanístic, la millora de la via pública, el nou model de recollida selectiva de residus o la recuperació de l’activitat del complex esportiu municipal de Can Camp.

Des de Junts, Dolors Ferrer ha recordat que “en aquest mandat el consens i el diàleg seran fonamentals” i s’ha mostrat crítica amb l’arrencada i tot el procés de negociacions entre partits. “Malauradament, aquestes setmanes no ha estat així”, ha assegurat. “Els regidors de Junts sempre seguirem treballant pel nostre poble perquè el nostre únic objectiu és fer una Ametlla millor.”

Pep Moret, d’ERC, ha recordat que ha viscut un mandat complicat. “Ens han tocat moment difícils però, malgrat tot, hem treballant incansablement pel nostre poble.” Ha agraït la tasca dels treballadors municipals i de companys de grup com les regidores Mireia Morillas i Raquel Sánchez i el regidor Gus Saeta, que segueix al ple. També per a Jaume Durall, de l’Ametlla En Comú Podem, que no va obtenir representació el 28-M. “El meu compromís amb l’Ametlla no acaba aquí. Seguiré treballant per a la construcció d’un futur millor per al poble.”

Dignificar la política

El nou alcalde ha fet una aposta per “tornar les institucions al lloc que es mereixen” i “acabar amb l’escenari de decadència de la política”. “Ho tenim tot per establir un oasi democràtic, de drets, de llibertats i de benestar”, ha defensat Santaló que també ha posat en valor el paper d’Ametlla’t com a partit independent i ha tingut un record per a les persones que van impulsar el primer grup l’any 2015.

El nou alcalde ha acabat el discurs amb un emotiu agraïment a la seva mare i a la dedicació a ell i al seu germà, que també és regidor del govern, després de la mort del seu pare, Vicenç Santaló, fa 16 anys.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't