Junts i el PSC, socis de govern a la Garriga, discrepen sobre el festiu de l’1 d’octubre

La majoria independentista del plenari amb Junts, ERC i la CUP va aprovar el festiu per recordar el referèndum de 2017

El 9 Nou
31/07/2023
La Garriga

En el ple municipal del darrer dimarts, es va haver de determinar, entre altres coses, quines serien les festes locals per l’any 2024. De les 14 festes laborals anuals, n’hi ha dues que tenen caràcter local i que, en conseqüència, són fixades a proposta dels municipis. En aquest sentit, l’alcaldessa, Meritxell Budó (Junts), en nom dels vuit regidors de Junts del plenari, va proposar les dates del 3 d’agost i l’1 d’octubre, informa Paula Aviñoa.

Aquesta va ser una proposició que els companys d’equip de govern, el PSC, no van compartir. A parer dels socialistes, caldria trobar una festa que vetllés per la conciliació familiar dels ciutadans garriguencs, ja que l’1 d’octubre del 2024 cau en dimarts. El portaveu del PSC, Àlex Valiente, va comunicar que ells apostaven pel 20 de maig i que, per tant, els vots dels seus dos regidors serien en contra de la proposta.

El grup municipal 100% La Garriga va abstenir-se de la votació. No obstant això, el seu portaveu, Jordi Pubill, va voler raonar-ho: “Nosaltres no tenim posicionament polític i, per això, no votarem en contra. És cert, però, que compartim amb Valiente que es podrien haver trobat unes dates que tinguessin en compte la conciliació familiar.

ERC i la CUP van votar a favor de les dues dates proposades per Junts.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 244 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't