Junts proposa un pla de conurbació amb accions conjuntes de Granollers i els municipis de l’entorn

Junts defensa potenciar serveis com el de transport públic o garantir una connexió segura en bicicleta entre els municipis de l’entorn de Granollers


22/05/2023
Granollers

Junts proposa la redacció d’un pla de conurbació que estableixi accions per desenvolupar de forma coordinada des de l’Ajuntament de Granollers i la resta de municipis de la conurbació com són Canovelles, les Franqueses i la Roca però també Montornès, Montmeló o Lliçà d’Amunt.

“Cal una estratègia conjunta per treballar molt més plegats. No ens podem limitar a reunir-nos de tant en tant”, ha indicat aquest dilluns el cap de llista de Junts a Granollers, Àlex Sastre. Ha estat acompanyat pel candidat i alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, que ha ressaltat que “cal mirar 10 o 20 anys endavant” per generar un “full de ruta” compartit entre Granollers i els municipis de l’entorn. “Ens toca fer-ho”, ha indicat Colomé. Han fet la roda de premsa davant de la seu del Consell Comarcal, al carrer Ricomà.

Sastre ha posat exemple com la necessitat de fer créixer el servei d’autobús urbà que actualment ja comparteixen Granollers, les Franqueses, Canovelles i la Roca per fer-lo arribar a més llocs com els polígons que encara no tenen servei de transport públic. També ha ressaltat la necessitat de connectar els municipis amb recorreguts segurs per fer en bici i de valorar altres serveis que es poden prestar de manera coordinada.

Colomé ha posat l’exemple de la nova residència de gent gran que es construirà a Bellavista, a tocar del límit amb Granollers. Entén que un treball conjunt previ hauria permès tenir definits aspectes com la connectivitat d’aquest sector de Bellavista amb la carretera de Cardedeu i l’entorn de l’Hospital General de Granollers

Comarca i país

A banda de l’entorn de la conurbació, Sastre ha defensat que Granollers també ha d’exercir el lideratge en clau de comarca i de país. En clau comarcal, ha defensat la creació d’una direcció estratègica conjunta per als tres hospitals del Vallès Oriental: Granollers, Mollet i Sant Celoni. També la visió del gran Vallès. “El nostre model no és el del quart cinturó, el nostre model és el de la línia orbital ferroviària que ens connecti amb el Vallès Occidental i el Maresme”, ha dit.

A nivell de Catalunya, ha defensat que Granollers ha de ser capaç de generar elements que puguin ser referent per a tot el país.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 426 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't